Älvsbyn har landets första färdiga Gulf-mack

26 APR 2013
Skrivet av :

20130426_gulf
Shell i Älvsbyn bytte namn den 20 februari. Kort därefter skyltades macken om och omprofileringen genomfördes. Två månader senare får vi genom TT veta att Skellefteå snart ska få bli den första profilerade Gulfmacken i Sverige på 27 år.

– Men Älvsbyn är väl först i så fall, där det redan är omskyltat? undrar Kajsa-Lena Westerlund som uppmärksammat frågan.

Kajsa-Lena Westerlund

Kajsa-Lena Westerlund FOTO: Victoria Westerlund

I dagens nyhetstidningar sprids notisen där man kan läsa att Gulf åter är tillbaka på marknaden efter 27 år. En mack i Skellefteå ska tydligen bli först ut med att skylta om. Betyder detta att Älvsbyn var först då de nya skyltarna dök upp, eller ska de skylta om ännu en gång?

Lokalt har bland annat Piteå-Tidningen skrivit om Gulf i Älvsbyn, och reportaget illustrerades med foton från aktiviteten. Där syns både skyltning och profilkläder. Det är alltså ingen hemlighet att man i Älvsbyn haft Gulf sedan ”länge”.

– Det är ju knasigt att ta in den som notis, då PT redan vet att den är lite fel? menar Kajsa-Lena.

Tillsammans med övriga Älvsbybor inväntar vi nu riksmediabevakning av Gulfmacken i Älvsbyn – som troligen var första Gulfmack tillbaka efter 27 år.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.