Allt var gratis på Stora Sjödagen

13 APR 2013
Skrivet av :

På lördagen genomförde Manjärvs byaförening Stora Sjödagen för andra gången och lockade ett 60 tal besökare, som kunde njuta av fritt inträde, fria hamburgare och fika. Allt ner vid Manjärvet väster om Byastugan.

20130411_manj_009

Joel Lundberg ordförande i Manjärvs byaförening

Joel Lundberg ordförande i Manjärvs byaförening berättade att detta är en satsning på byggden där det gäller att erbjuda all ett bra alternativ till att komma och se Manjärvs härliga vyer. – Alla skall ha samma förutsättningar att komma hit och det gäller alla, säger Joel Lundberg. – 2011 genomfördes dagen för första gången och då kom ca 80, i dag hadde vi hoppats på 100 men vi får känna oss nöjda ändå med ca 60 besökare. – I fjol hadde isarna blivit för dåliga och vi vågade inte genomföra dagen av slutar Joel Lundberg, som inte är från Manjärv utan Vidsel, men har varit stugägare i 23 år och kommit med i gemenskapen på det sättet.

20130411_manj_036

Kallevi Ervasti

Pimpelfiske, skidåkning i ett prepparerat skidspår runt hela sjön 10 km lång, där både klassiskt och skate kan genomföras lockar, däribland Kallevi Ervasti och Stig Karlsson två äldre herrar från Vidsel som redan hunnit med att åka runt sjön vid fem tillfällen. – Varje gång har vi förbättrat tiden, nu är vi väl ner på 34 minnuter på varvet om 10 km och ändå ha stannat upp i fem, säger Kallevi Ervasti med ett brett leende och Stig Karlsson ger medhåll.

20130411_manj_038

Stig Karlsson

Planer på nästa år finns även till nästa år och visst skall det då också vara gratis och minst 100 personer kring påskhelgen.

Manjärvs Hemsida här !

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.