VM i Skrana till Kanis..?

29 MAR 2013
Skrivet av :

VM i Skrana (åkmadrass) avgörs under påskhelgen i Åre och har lockat 1 500 deltagare! Bakom arrangemanget står Polarbröd. Det är inte omöjligt att världsmästerskapen hamnar på Kanis nästa vinter.

 

Marika Nyman, varumärkeschef på Polarbröd.

Marika Nyman, varumärkeschef på Polarbröd.

– Vi ska utvärdera arrangemanget när tävlingen är över. Det är inte omöjligt att vi låter VM i Skrana turnera runt. Vi har fått förfrågningar från flera andra skidorter som Hemavan och Kåbdalis, berättar Marika Nyman, varumärkeschef på Polarbröd.


Tävlinganra på Rödkullen i Åre har pågått sedan vecka 7. Den består av flera moment. Först ska två personer åka på madrass. Sedan förflytta sig en bit till fots och ”åket” avslutas med lassokastning. Bästa tiden vinner. Priset är en weekend i Åre med liftkort, äventyrspass och boende på Holliday Inn.
– Ett hundratal lag har deltagit vid varje tävlingstillfälle och under påskhelgen som är årets mest besökta helg på skidorten hålls en tvådagars final i ”VM i skrana”.´Eventet riktar sig i första hand till barnfamiljer men alla som har barnasinnet och leklusten kvar är välkomna. Målet är minst 1 500 deltagare fram till finaldagen, säger Marika.
Polarbröd står bakom arrangemanget som genomförs tillsammans med Idea Novum Destination och Skistar Åre.
– Tanken med eventet är att det bidrar till att skapa en positiv upplevelse för hela familjen av Polarbröd i fjällen. Fjällvistelsen i sig är en positiv upplevelse man gärna tar med sig hem och då förhoppningsvis har Polarbröd i gott minne, säger Marika Nyman.

Full fart i backen. VM i Skrana är en tävling där olika generationer kan delta tillsammans vilket har blivit mycket uppskattat.

Full fart i backen. VM i Skrana är en tävling där olika generationer kan delta tillsammans vilket har blivit mycket uppskattat.

Finalen den 29-30 mars sker i samarbete med Barncancerfonden. I samband med finalen skänker Polarbröd 50 000 kr till Barncancerfonden och norra föreningen där bidraget går till Hjältarnas Hus i Umeå. Ett bidrag går också till familjeaktiviteter på sjukhusen runt om i Norrland.
– Vill vi bidra till och stötta utstickande och positiva handlingar, gärna med Norrlandskoppling. Satsningen på Hjältarnas Hus är ett fantastiskt exempel på det, säger Marika Nyman.
Per-Olof Andersson, projektledare för Hjältarnas Hus, berömmer Polarbröds initiativ.
– Vi är jätteglada att Polarbröd vill bidra och uppmärksamma Hjältarnas Hus. Huset är en norrlandsangelägenhet, eftersom det vänder sig till sjuka barn i de fyra nordligaste länen, säger Andersson, som också finns på plats i Rödkullen för att berätta om Barncancerfondens arbete och Hjältarnas Hus.

Fakta om Polarbröd

Polarbröd är ett familjeföretag med hundraåriga traditioner i norrländsk brödkultur. Under de 41 år företaget funnits har det vuxit från ett litet familjebageri till Sveriges tredje största producent av matbröd, med cirka 420 anställda. 2012 omsatte företaget 809 miljoner kronor och bakade drygt 39 000 ton bröd på de tre Polarbagerierna i Älvsbyn, Bredbyn och Omne.

 

Fakta om Hjältarnas Hus

Hjältarnas hus är ett initiativ från Barncancerföreningen Norra och är ett boende för familjer med svårt sjuka barn. Syftet med Hjältarnas Hus är att skapa en hemliknande miljö för de barnfamiljer där någon drabbats av långvarig sjukdom. Målet är att huset ska stå klart 2017.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.