Våren dröjer – minus 33,8 grader

13 MAR 2013
Skrivet av :

Våren dröjer och kylan biter sig kvar. Natten mellan tisdag och onsdag sjönk temperaturen i Älvsbyn till 33,8 minusgrader!
Alla som längtar efter en värmande sol och dagsmeja får vänta. Prognoserna lovar fortsatt kallt den kommande 10-dagarsperioden.
”Mildare luft från kontinenten kommer att försöka sig på en attack i nästa vecka men i nuläget ser det ut som att ett mycket mäktigt högtryck över norra Ishavet orkar hålla emot och putta undan den mildare luften. De riktigt långa prognoserna indikerar dessutom att kylan kan hålla i sig ända fram till påskhelgen men så långa prognoser är behäftade med en hög grad av osäkerhet”, skriver metrologen Misha Lundgren i värderbloggen på SMHI:s hemsida.
Några andra kylslagna temperaturer i länet natten till onsdag: Vajmat -34,4 grader, Nattavaara -34,2 gr Älvsbyn -33,8 grader.

FOTO: STERLING NILSSON

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.