Totalbrand i Hultheden

05 MAR 2013
Skrivet av :

Kvinnan som bodde i huset vaknade av brandvarnaren och hann rädda både sig och sin katt. Hon flydde branden och det rökfyllda huset genom ett fönster på ovanvåningen.20130305_brand_01

Natten mot tisdag larmade en kvinnan 112 klockan 00.13 om en brand i Hultheden väster om Korsträsk By . Huset var helt övertänt när räddningstjänst och polis kom fram. Polisen menar att det var en totalbrand och vid 01.30 hade räddningstjänsten ingen förhoppning om att kunna rädda villan.
Eftersläckningen avslutades vid 05-tiden och villan hade då brunnit ner till grunden. Kvinnan klarade sig utan allvarligare skador men kontrollerades ändå på Piteå Älvdals sjukhus, då hon hade andats in rök.
Brandorsaken är okänd men polisen misstänker inget brott.

Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.