Tappra medaljörer i Lilla Andörjan

19 MAR 2013
Skrivet av :

 

Ett 30-tal barn och ungdomar medverkade i årets Lilla Andörjan, som för 44:e gången i ordningen arrangerades av Skidsektionen i Vidsels IK .

– Det är ett litet uppsving sedan svackan i fjol, men så är vi också inne i en period av minde barnkullar, konstaterar Tore Orädd som är en av eldsjälarna bakom Lilla Andörjan.

Som traditionen bjuder belönades varje åkare med medalj runt halsen efter fullbordat lopp, och första startande var loppets yngsta, fem tappra skidåkare som utan tidtagning kämpade runt det 400 meter långa spåret. Därefter startade, i sedvanlig turordning, stora knatteklassen med barn upp till nio år, och precis som alla andra åkare belönades de med saft och bulla efter målgången på 800 meter.

– Det är en tradition vi har, att något lokalt företag sponsrar med belöning i målgång, säger före detta skidåkaren Kenrick Petterson, och avslöjar att de har Bertil Gran på Skogsälvan att tacka för årets fika.

Hugo Pettersson kämpar sig mot mål på den 400 meter långa sträckan.

Hugo Pettersson kämpar sig mot mål på den 400 meter långa sträckan.

Näst i tur var tävlingens nioåringar som delades in i pojkar och flickor och som dessutom var första åldersgrupp att åka under tidtagning. Elise Marklund var snabbaste tjej på den 1,5 kilometer långa slingan, och kom i mål med tiden 11:27. Leo Pettersson var snabbaste kille med tiden 8:21.

Elise Marklund och Julia Lundgren är glada över sina medaljer efter att ha fullbordat loppet på 1,5 kilometer.

Elise Marklund och Julia Lundgren är glada över sina medaljer efter att ha fullbordat loppet på 1,5 kilometer.

 

Linnea Johansson var ensam startande i åldersgruppen 10 år och likaså var Agnes Orädd ensam tävlande bland 11-åriga flickor. Däremot gjorde två tappra killar gjorde upp på den 1,5 långa sträckan.

Tolv- och trettonåringar gjorde ett lopp på 2,5 kilometer och efter att ha varvat inne på stadion åkte tävlande i femtonårsåldern fem kilometer totalt. Någon nervkittlande kamp blev det dock inte tal om. Trettonårige Aron Pettersson var ensam tävlande i sin klass likaså Nelly Stenman i den äldsta åldersgruppen. Båda gjorde två bra lopp och inne i tidtagningsbåset hade de något oerfarna tidtagarna ändå fullt upp med sitt.

– Våra ordinarie medhjälpare ligger båda sjuka, och det här var en ny utmaning skrattar Kenrick Pettersson.

 

Nya banor

Lilla Andörjan är en traditon som funnit under en längre tid. Inbjudan går till barn i Vidsels rektorsområde, men med tanke på byarnas mindre barnkullar börjar arrangörerna att tänka i nya banor.

Det skulle vara väldigt roligt att i framtiden bjuda in även älvsbyborna, säger Kenrick Pettersson och får medhåll av Tore Orädd.

Vad tiden har att utvisa är ännu inte bestämt, men så länge det finns tappra eldsjälar kan vi nog se fram emot att startskottet på Lilla Andörjan går även kommande säsonger.

 

Efter noggrant kontrollerade siffror följer här resultatet för 2013

Knatteklass 400m – Ingen tidtagning

Hugo Pettersson

Filip Pettersson

Sofia Bergvall

Olle Burström

Isabell Dalberg

Stor knatteklass 800m – Ingen tidtagning

Emil Paulsen

Aron Ågren

Petter Labba

Magdalena Karlsson

Emil Westerberg

Elias Ågren

Angelica Westerlund

Elin Kärrman

Henriette Paulsen

Ivar Labba

Klass 2 9år Flickor 1,5km

1.Elise Marklund 11.27

2.Julia Lundgren 15.11

3.Matilda Danielsson 16.17

4.Ieva Psijemskaja 16.23

Klass 2 9år Pojkar 1.5km

1.Leo Pettersson 8.21

2.Dennis Dalberg 12.41

3.Markus Karlsson 14.19

4.Jesper Granberg 15.13

Klass 3 10år Flickor 1.5km

1.Linnea Johansson 12.51

Klass 4 11år Flickor 1.5km

1.Agnes Orädd 7.32

Klass 4 11år Pojkar 1.5km

1.Oskar Westerlund 13.21

2.Murad Näsibov 13.49

Klass 5 12år Flickor 2.5km

1.Nelly Stenman 7.55

2.Amanda Olsson 16.31

Klass 6 13år Polkar 2.5km

1.Aron Pettersson 6.52

Klass 8 15år Flickor 5km

1.Ebba Stenman 14.12

FOTO: Elin Lundgren och Paulina Nordin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.