Solig helg men grå och kylig påsk

21 MAR 2013
Skrivet av :

Det kalla vädret håller i sig och våren dröjer. Trots vårdagsjämningen i onsdags. Och påskhelgen ser ut att bli kylig, grå och trist. Kylan håller Sverige och Norrbotten i ett järngrepp.
Men kommande helg väntas sol och vackert väder. Så passa på och njut. Då kan faktiskt kvicksilvret orka upp till plusgrader på termometerskalan.
Det spår både SMHI och norska vädersiajten yr.no.

Vinter och fina skidspår i Muskus. Och nu ser det ut som om skidåkarna kan fortsätta långt in i april! Kylan behåller greppet.

Vinter och fina skidspår i Muskus. Och nu ser det ut som om skidåkarna kan fortsätta långt in i april! Kylan behåller greppet.

Sedan mulnar det igen och blir kyligare på nytt fram mot påskhelgen blir det gråväder med snöfall på Skärtorsdagen.
– Faktum är att prognoserna antyder att det finns en möjlighet att något av dygnen torsdag, fredag samt kanske även lördag kan bli så kallade isdygn vilket i så fall är rekordsent. Det enda senare isdygnet som inträffat efter den 20 mars sedan 1961 är den 22 mars 1978 då hela Sverige hade 0,0°C eller lägre vilket är definitionen på ett isdygn, förklarar metrologen Misha Lundgren på SMHI.
Han fortsätter:
– Skulle lördagen den 23 mars bli ett isdygn så är det i så fall det senaste som vi känner på minst 53 år.

FOTO: SARA BOHLIN OCH TONY BERGLUND

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.