Livet leker vid 55+

02 MAR 2013
Skrivet av :
20130302_livetl_01

Avkopplande miljö med stort utbud av utställare och information vi Livet Lever mässan

I Boden har under fredag och lördag ”Livet leker” mässan för 55+ arrangerats för andra gången. En mässa som bjuder på mycket för de äldre och visst var det både Älvsbybor och Älvsbyföretag på plats.

20130302_livetl_03

Hur vi beter oss i vardagen, Norrbottensteatern inspirerade.

Livet Leker genomfördes första gången i oktober 2011. Initiativet till mässan kom från Socialförvaltningen tillsammans med Kultur- och fritidsförvaltningen på Bodens kommun. Män och kvinnor är piggare och friskare högre upp i åldrarna och ställer allt högre krav på ett innehållsrikt liv. Livet Leker är en mässa med fokus på det friska, glädjefyllda och aktiva livet på äldre dar.

20130302_livetl_04

Brandvarnare och brandsäkerhet lockade många

Med en blandning av 80 företag, föreningar, organistioner m,fl och en inriktning på det mesta som äldre vill samt duktiga kända föreläsare fångade intresset för de äldre. Fredagens föreläsning av Tv och Radioprofilen Katarina Hultling “Våga lev Ditt Liv! Det är aldrig försent!” och lördagens med Anders Lundin “Att våga fast man inte törs” var inspirerande föreläsningar som fick många att stanna till och spännt lyssna.

20130302_livetl_05

Älvsbyföretag redan vid entrén

Bland besökare och i publiken träffade vi ett flertal Älvsbybor som passat på att åka till Boden för ett besök på mässan. De flesta berömmer Boden för satsningarna på denna typ av mässa för +55, men de framförde även förhoppningar att något liknande kunde genomföras i Älvsbyn i anslutning till exempelvis Äldre och anhörigdagarna.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.