Knarkrazzia i Älvsbyn och Luleå

18 MAR 2013
Skrivet av :

På fredagen genomförde polisen en narkotikarazzia mot ungdomar i Älvsbyn och Luleå. Detta sedan en kundlista över knarkande personer hittats i en 19-årings mobiltelefon.

Razzian genomfördes tidigt på fredagsmorgonen. Utifrån kundlistan i den gripne 19-åringens mobiltelefon knackade helt enkelt polisen på dörren till de angivna adresserna.
Enligt tidningen NSD handlade det om tio adresser. En av dessa i Älvsbyn.
– Samtliga misstänks för narkotikabrott. De flesta var okända för oss, säger Micael Selini, gruppchef för särskilda insatsgruppen i Luleå och Boden, till NSD.
Föräldrarna till ungdomar under 18 år erbjöds att sitta med i förhören.
– De har köpt droger i Luleå, säger Micael Selini.
Enligt NSD är det nätdrogen Spice, hasch, marijuana, bensodiazepiner och amfetamin som sålts vidare.
I samband med fredagens insats grep polisen ytterligare en misstänkt säljare av narkotika sedan droger hittats hos personen.
Polisen räknar med att fler personer kommer att hämtas in för förhör.
Majoriteten av ungdomarna som togs in till förhör på fredagen var tidigare okända av polisen, enligt Selini. Ungdomarna misstänks för ringa narkotikabrott och riskerar bötesstraff. Säljarna däremot kan dömas till fängelse.

Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.