Guld och silver till Älvsbyn

26 MAR 2013
Skrivet av :

Säsongens första tävling på egna serier bjöd på spänning när Älvsbygymnasternas 13-åriga Linnea Åberg och 19-åriga Anna Nilsson skildes åt med bara fem hundradelar på Maxicupen i Kiruna. Åberg tog hem guldet, Nilsson tog silver och bronset gick överraskande till Ylva Beland från Jokkmokk. I den yngsta klassen Minicupen vann Jokkmokks Tilde Bergqvist strax före Älvsbyns 9 åriga Embla Lundström.

Linnea Åberg överraskade sig själv med att komma över på jättesvängen i barr, något hon inte lyckats med på länge, och belönades direkt med bästa poäng på redskapet. Anna Nilsson körde fallfritt på bom och fick där högsta poäng för dagen. Bästa hopp gjorde Åberg och bästa friståendeserie visade Nilsson upp. Båda två var nöjda med sin första tävling för säsongen i Artisk Gymnastik. – Jag har gjort mitt bästa och det är det som räknas. Sedan går det som det går, sa Linnea.
Klubbkompisarna Elin Bergvall och Kajsa Söderberg kom in på fjärde och femte plats i Mångkampen. Bergvall hade andra bästa poäng i barr och Söderberg i hopp. Älvsbygymnasternas Elin Lundström och Elise Pettersson kom på tionde respektive tolfte placering av tretton startande. Pettersson hade fjärde bästa poäng på friståendet.

Embla Lundström och klubbkompisen Frida Engman tävlade i Minicupen, där Embla blev tvåa och Frida femma av de sex tjejerna som startade. Friståendegolvet var hårdare än vanligt så de unga flickorna hade svårt att utföra sina planerade volter under förträningen. De kämpade vidare, ändrade lite i sina serier och sedan gick det fint på tävlingen. De fick andra respektive fjärde bästa poäng på fristående och Frida hade kört rondat-salto på tävling för första gången. Båda flickorna var mycket nöjda med sina insatser.

Nästa tävling i Artistisk Gymnastik här uppe i norr går av stapeln i Älvsbyn den 20:e april. Då arrangerar Älvsbygymnasterna UDM för flickor och pojkar samt DM för flickor. DM fungerar även som uttagning till Sveriges lag vid Barentskampen. I år är det Sveriges tur att vara värdar tillika arrangörer av landskampen mellan Nord-Norge, Nord-Finland och Nord-Sverige. Älvsbygymnasterna arrangerar Barentskampen i Älvsbyn den 25:e maj i samarbete med Gymnastikförbundet Norr.

Text: Brittmari Åberg
Foto: Anders Åberg

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.