Halkbekämpning får fäste

06 MAR 2013
Skrivet av :

Blidväder blandat med rejäl kyla gör att halkan ökat markant. Halkolyckor blir vanligare den här årstiden, men kommunen tillhandahåller sand och grus för privat bruk.

Precis som tidigare år får privatpersoner hämta sand och grus för halkbekämpning från speciella lådor som står utplacerade i kommunen.

I år finns även hinkar utställda vid återvinningsgården bredvid brandstationen i Älvsbyn och vid återvinningsgården i Vidsel, där äldre kan hämta för att sanda och grusa vid sina hem. Till nästa vinter planeras att fler hinkar ska ställas ut.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.