Ett klipp som varat i tio år

20 MAR 2013
Skrivet av :

Idag är det tio år sedan Kristin Harlin slog upp dörrarna till salong Klippet uppe vid backkrönet på Storgatan. Idag har hon två hårfrisörskor som hyr frisörstol i salongen och en deltidsanställd som går under färdigutbildning i väntan på att få avlägga gesällprov.

Visionen är den samma som vid starten 2003; att ligga i framkant och hänga med i de modetrender som kommer och går. Skillnaden är att nu har hon färgstarka kollegor som delar samma vision. Inspirationen hämtar de dels från besök på svenska frisörvisningar, men de planerar att åka till London på Salon international mässan,  som är världsledande inom mode.

– Vi drömmer om att få göra en egen kollektion, avslöjar Kristin och fortsätter;
– Förutom att åka på mässor skulle det vara ett roligt sätt att inspireras till att göra det där ”lilla extra”.

_DSC0999

Hanna Nilsson är inte sen att haka på, och menar att det är viktigt att våga sticka ut och hitta på nya saker för att inte tappa de modemedvetna kunderna. Förutom drömmen om en egen kollektion funderar tjejerna på att vara med i någon någon form av frisyrtävling i framtiden.

– Men man ska ha både tid och nerver till att göra något sådant, förklarar Hanna.

Det är just det där med tiden … Som det är i dagsläget arbetar de 80 procent vardera för att täcka upp salongens öppettider, och så vill de, precis som alla andra, även hinna med att vara mamma, sköta om hem och hus och kunna gå ner i varv på lediga stunder.

– Men vi älskar vårt jobb, instämmer de alla i kör och Hanna fortsätter;
– Det roligaste är att få möta personen ”bakom” kunden, att man sedan får utlopp för sin kreativa sida är givetvis ett stort plus i kanten, något som både Kristin och Caroline håller med om.

 

 

 

 

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.