Danshelg i Sundsvall

12 MAR 2013
Skrivet av :

I fredags satte Dansdragets tävlande (och suportrar) sig på bussen för att åka ned till Sundsvall för att tälva på Altiras GP tävling på lördag till söndag fm samt R-tävlingen Altirasnurren på söndag em. Tävlingen gick av stapeln i den välkända Tonhallen och dom bästa dansarna från hela Sverige hade samlats för  att tälva i dom fem Bugg och Rock´n Roll disciplinerna bugg, dubbelbugg, boogie woogie, lindy hop och rock.

GP-tävlingen I Bugg Junior B-klass  lyckades William Wikström och Emmy Engström gå till final och efter en jämn och hård finaldans så slutade dom på en fin sjätte plats. Danskompisarna Pontus Stenberg och Lisa Lundström slutade på en åttonde plats i samma klass. I Bugg Vuxna B lyckades Adam Lundström och Moa Johansson i knivskarp konkurrens med många av landets danselit gå till kvarsfinal och dom slutade sen på tjugonde plats. Mikael Lundström och Ida Eklund slutade på tjugofjärde plats. I seniorgruppen höll Kjell Landström- Maria Engström och Roger Bergnman – Mona Dahlberg ihop och delade på trettonde platsen.

Altirasnurren R-tävling R-tävlingen startade med dubbelbugg och där blev det en pallplats genom trion Axel Lindh – Alvina Lundberg – Ella Sjölund. Trion knep den ärofyllda tredje platsen.

I klassen Bugg Ungdom R lyckades Dansdraget få med alla sina tre par till finalen. Hampus Andersson och Hilma Eriksson  lyckades bäst och tog tredjeplatsen tätt följd av Willy Wiklund och Alvina Lundberg som blev fyra. Filip Backan och Ella Sjölund slutade som sexa.

I Bugg Junior R dansade Albin Eriksson och Emma Backman final och slutade på plats fyra.

I Bugg Senior R dansade Ulf Andersson med debuterade Anna Lundberg  och dom slutade på en nionde plats.

Efter en långhelg tillsammans med Dansdraget så är man som tränare oerhört stolt för alla våra dansare, speciellt för alla våra fantastiska dansanta och sociala ungdomar, juniorer och ”nyvuxna”. När man ser dessa unga människor umgås bådesom konkurrenter och som bästa vänner så njuter man. Det finns så fantastiska Älvsbyungdomar och Dansdragets dansare är ett bra exempel på detta.

Text och Foto: Maria Engström/Dansdraget

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.