Café Foajé gör succé

11 MAR 2013
Skrivet av :

Idag klockan tio invigdes nya Café Foajé i vårdcentralens entré. Kommunalrådet Helena Öhlund närvarade vid invigningen och fick också äran att klippa bandet.

Caféet drivs av Jobbcentralen och fikat kommer från Idébutikens hembageri. Förutom de olika kakorna erbjuds även mackor av olika slag, med allt från köttbullar, räkor och kyckling, till ”vanliga” ost- och skinkmackor.

Åsa Landström som ansvarar för caféet menar att kunderna också kan komma med egna önskemål:
– Har ni tips på vad ni vill kunna köpa hos oss så är det välkommet.

Tillsammans med Åsa arbetar också Liubov Lövgren i caféet. De tycker att tillströmningen av kunder varit god, och hoppas att många kommer att besöka serveringen framöver.
– Man måste ju inte vara kund på vårdcentralen för att besöka oss, det går bra att bara komma hit och ta en fika också, tycker Åsa Landström.

Även personalen på vårdcentralen uppskattade öppningen och besökte caféet redan under invigningsdagen.

Förutom caféet i entrén, kommer Jobbcentralen också att finnas i Lomtjärnsparken under sommaren. Där kommer de bland annat att samordna aktiviteter som hålls av olika föreningar, t.ex. musikföreningen SMÄKK.
– Vi kommer också att ta upp fjolårets succé med onsdagsloppis, berättar Birgit Nilsson, styrelseordförande för Jobbcentralen.

Hon berättar också att ett av de främsta syftena med caféet är att Jobbcentralen, som är ett socialt företag, ska kunna ta emot praktikanter och personer som behöver arbetsträning av olika slag.
– Det är jätteviktigt att ge dem möjligheter att utvecklas och komma vidare, menar Birgit Nilsson.

FOTO: Sterling Nilsson

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.