Arabisk magiker gör stunt i Älvsbyn.

08 MAR 2013
Skrivet av :

Under nästa vecka kommer den i arabländerna berömde illusionisten och magikern Ahmed El Bayed till Älvsbyn, för att iscensätta två dödsföraktande stunt – ”Drowned under the ice” samt ”Torn by horses”.

Personerna på bild är från vänster Peter Varg, Rikard Öhman och Sven Gelin. De är på Udda äventyrs ranch "The Long Horn Ranch" i Stockfors i Älvsbyns kommun.

Personerna på bild är från vänster Peter Varg, Rikard Öhman och Sven Gelin. De är på Udda äventyrs ranch ”The Long Horn Ranch” i Stockfors i Älvsbyns kommun.

Avsikten är att producera ett 30 minuters pilotavsnitt för en kommande TV-serie med arbetsnamnet ”THE POLAR CIRCLE CHALLENGE”, främst avsedd för den arabiska marknaden.

Producent och stuntkoordinator är den välkände illusionisten, föreläsaren med mera, Peter Varg från Piteå.

– Ahmed och jag har arbetat i många år tillsammans, bland annat när han 2011 gick till final i tävlingen ”Arabs’ Got Talent” med 30 miljoner tittare, säger Peter Varg.

Peter Varg från föreställningen "Stormen". Det är också Peter Varg du ser på fotografiet i toppen av inlägget.

Peter Varg från föreställningen ”Stormen”. Det är också Peter Varg du ser på fotografiet i toppen av inlägget.

– När han ringde och sökte en exotisk vintermiljö för sin nya TV-serie så tvekade jag inte länge. Vi ska huvudsakligen hålla till i trakterna runt Älvsbyn guidade av Älvsbybon Rikard Öhman från Udda Äventyr. Han kommer tillsammans med sina hästar att utgöra en viktig del av filmen.

Peter Varg, Rikard Öhman och Sven Gelin samtalar om kommande stuntinspelningar.

Peter Varg, Rikard Öhman och Sven Gelin samtalar om kommande stuntinspelningar.

Övriga medverkande kommer från Luleå och Stockholm förutom filmfotograferna Michael Brierley och Bill Taylor som flygs in från Tjeckien respektive USA.

– Vi är väldigt glada att ha fått med dessa två mästerfilmare – båda med stora, Oscarsnominerade produktioner bakom sig, säger filmens stockholmsbaserade regissör Sven Gelin.

Inspelningarna börjar måndagen den 11 mars och beräknas pågå till och med den 16 mars.

Filmen

Pilotavsnittet kommer att skildra hur Ahmed från att aldrig ha vistats i snö och is, under ett par veckor genomgår svåra prövningar i ett bistert klimat och under krävande förhållanden – för att slutligen utföra sitt världsunika stunt.

Att betrakta detta från sidan kommer att innebära många intressanta konflikter på såväl det kulturella, språkliga som klimatmässiga planet. Dessutom finns ett stort spänningsmoment i själva utmaningen – ska Ahmed på bara en vecka kunna förbereda och genomföra dessa dödsföraktande stunt?

Info om Ahmed El Bayed:

Ahmed El Bayed (född 1978) är den första Mellanöstern- och Saudi-arabiske illusionisten. Han är mest känd för sin kombination av skräck och berättelse i sina illusioner.

Info om Älvsbyns kommun:

Älvsbyns kommun jobbar, i samarbete med Filmpool Nord, för att skapa goda förutsättningar för filminspelningar och TV-serier i kommunen.

De senaste årens långfilmsinspelningar i Älvsbyn:

  • Hypnotisören
  • A Christmoose Story
  • The Hour of the Lynx
  • Isdraken
  • En enkel till Antibes
  • Någon annanstans i Sverige
  • Grabben i graven bredvid
  • Regissören Kjell Sundvall som kommer från Älvsbyn har också spelat in sina filmer Jägarna och Hotet i Älvsbyn.

FOTO: PETER LUNDBERG OCH TONY BERGLUND

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.