ÄIF´s C2 Pojkar tog andraplats för andra gången

17 MAR 2013
Skrivet av :

I går, lördag gick Poolman-cupen i Boden av stapeln och efter två raka segrar och en väl kämpad finalmatch kammade Älvsbyns C2 pojkar hem en hedrande andra plats vid säsongens sista hockey-cup.

– Grabbarna har varit jätteduktiga, säger en stolt Stefan Lidström, en av de som tränar laget.

Med bara några dagar kvar av pågående säsong konstaterar tränaren Stefan Lidström att strategin med nivåanpassade träningar och matcher har gett ett gott resultat. Laget har nått enorma framsteg och avslutar säsongen med en tredje plats i serien, Norrland Mellan C2 och förutom en andra plats i gårdagens Poolman-cup, tog de även en finalplats i Kopparcupen som spelades tidigare i år.

Inför sista seriematchen klädde tränarna Stefan Lidström och Peter Lundberg upp sig i skjorta och kavaj, något som blev mycket uppskattat bland de unga hockeyspelarna.

Inför sista seriematchen klädde tränarna Stefan Lidström och Peter Lundberg upp sig i skjorta och kavaj, något som blev mycket uppskattat bland de unga hockeyspelarna.

– Vi var bara en hårsmån från att ta oss till finalplats även i serien, bara ett mål skiljde, förklarar Stefan.

Dessutom har tekniken utvecklats och varje person har vuxit i sin roll när likvärdiga spelare varit ute på isen samtidigt, vilket är ett av målet med nivåanpassad träning.

De tio-elvaåriga pojkarna tränar tre gånger i veckan, mestadels fysträning och koordination för att öva in själva grunderna i skridskoåkningen, men emellanåt passar tränarna Stefan Lidström och Peter Lundberg på att varva med lite lek och bus.

– Jag har en filosofi; att pojkarna ska ha kul när vi är ute på isen tillsammans, och då får man allt offra sig lite, menar Stefan. För att leva upp till sitt rykte klädde därför tränarna upp sig i skjorta och kavaj när sista seriematchen skulle spelas, och inte nog med det – tränaren Stefan lovade att spelarna skulle få raka av honom håret ifall de vann.

– Grabbarna sken upp som solar och tog givetvis tillfället i akt, skrattar en numera kort-snaggad Lidström.

FOTO: Jenni Abrahamsson

Information från Poolman-cupen

Information från Kopparcupen

 

 

 

 

 

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.