Älvsbyföretag bygger nätverk

17 MAR 2013
Skrivet av :

Varje Onsdag morgon träffas företag på stadshotellet i Piteå för att göra affärer. De tillhör företagsnätverket BNI vars filosofi går ut på givers gain, man måste ge för att kunna få. Genom att rekomendera och ge referenser får medlemmarna göra fler affärer. Då alla medlemmar kommer från olika genres så bli det aldrig någon konkurrens inom teamet.

20130314_BNI_005

Onsdagen den 13 var det tillväxtdag varpå ett stort antal företag blev inbjudna att komma och berätta om sin verksamhet. Totalt 68 företag från Piteå, Luleå och Älvsbyn deltog och Älvsbyn just nu var på plats för att se vad bland annat Sikforsföretaget Allmec med ”Tok- Lasse” Lundberg i spetsen och Vistträskföretaget Nilssons Butikens representant Sandra Nordin kunde erbjuda Piteå marknaden. Förutom 30 sekunders genomgångar från alla företag där de persenterar sig och berättar vad de gör så är det mingel för folk att komma i kontakt med de företag som de är intresserade av att göra affärer med. Mycke visitkort byter ägare och många går hem med nya kunder/samarbetspartners och nya vänner.

20130314_BNI_003

Fakta ruta: Varje möte har ett enda syfte – att ge dig affärer genom personliga rekommendationer. Varje vecka träffas medlemmar från upp till 50 olika branscher för att hjälpa varandra fram till fler affärer. Teamkollegorna blir din ”personliga säljkår” och via tillgången till deras kontaktnät uppstår den verkliga kraften i nätverkandet. Man kan på förhand aldrig veta vilka kollaegorna i teamet känner och genom dem genereras dörröppnare och ”varma kontakter”. BNI:s medlemmar förmedlar över 6,7 miljoner affärskontakter per år vilket genererar försäljning för mer än 20 miljarder kronor. För att du ska få ut så mycket som möjligt av nätverket får endast en representant från varje expertområde vara medlem i ett team. Detta är ett nätverk som finns i flertalet andra länder och förutom i Piteå kan du hitta Team även i Kiruna, Luleå, Skellefteå och Umeå. Vill du läsa mer www.bni.nu

20130314_BNI_001

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.