20 år med Teaterprojektet

23 MAR 2013
Skrivet av :

I år firar Teaterprojektet vid Älvåkraskolan 20 år och spelar en helt ny pjäs ”Trettondagsafton” skriven av William Shakespeare. Inför premiär och två föreställningar för allmänheten 25-26/3 så var det på fredagen första kostymrep som du nedan kan se bilder ifrån.

20130322_teater_029

Teaterprojektet är för alla som går i årskurs 9 som har gjort detta möjligt. Eleverna är indelade i olika grupper som: Skådespelarna som spelar teatern, Scenograferna som bygger upp miljöerna på scenen, Musikerna som spelar musiken, Kostym och mask som sminkar skådespelarna och klär upp dem, Ljud och ljus som står för att skådespelarna både syns och hörs på scenen, Filmarna som gör en pausfilm och festmiddagen och Administration som söker sponsorer, gör hemsidan, programblad och festmiddagen.

20130322_teater_034

Pjäsen handlar om Viola som spolats i land efter ett skeppsbrott, förklädd till vad hon tror är hennes bortkomne bror Sebastian. Vår version utav pjäsen utspelar sig på 1920-talet huvudsakligen i Illyrien. Tillsammans med kulturskolan har vi lagt till musik som kommer framföras live under pjäsen.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.