Folkpartiet avtackade

04 MAR 2013
Skrivet av :

Folkpartiet Älvsbyliberalerna genomförde på söndagskvällen sitt Årsmöte med ett tretiotal närvarande medlemmar och passade på att avtacka några av sina trotjänare. Folke och
Doris Öberg samt Eva Nilsson för sina dryga 40:åriga gärning inom patiet som ordförande Lars-Ingvar Wendt uttryckte det hela.

20130303_fp_003

Kvällen inleddes med att Markus Lindgren från Vidsel spelade sex stycken på piano sufflerad av sin mamma Ing-Mari.

20130303_fp_030

Avtackade fr.v. Folke Öberg, Eva Nilsson och Doris Öberg avtackades av Inger Lundberg

Därefter fick Socialchefen Hans Nyberg stiga fram och berätta om sitt ansvarsområde och även berätta om den nya hemsjukvården som kommunen övertagit från landstinget den 1 februari.Det sistnämnda något som öppnade för många frågor och tankar bland de närvarande hur alla skall få veta vad som gäller.

20130303_fp_006

Hans Nyberg berättade om Socialtjänst och den nya hemsjukvården som Kommunen övertagit från Landstinget

Akutsjukvården fortsätter landstinget med och lika så öppenvården vid vårdcentraler, kommunen tar över hemvården för de som måste vårdas hemma eller inte kan ta sig till vårdcentralen. Även de som vårdats på sjukhus och blir utskrivna därifrån men som behöver eftervård i hemmet ligger nu under Kommunens Hemsjukvård.

20130303_fp_009

Många nya utmaningar har kommit in i sedan den nya hemsjukvården infördes

För denna verksamhet har Kommunen övertagit från Landstinget bland ett antal distriktssköterskor en arbetsterapeuft och en sjukgymnast som integrerats med tidigare personal inom hemtjänsten för att kunna stå till tjänst dygnet runt med hemsjukvården inom kommunen.

20130303_fp_010

Frågorna till Hans Nyberg blev många

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.