Butiksinvigning lockade ett hundratal besökare

02 MAR 2013
Skrivet av :

Ett hundratal besökare, till och med från spridda världsdelar, kom på öppet hus när Handelshuset invigde sin nya lokal.

Ja, vilken uppslutning det blev när Birgitta Forsman i går öppnade dörren till Handelshusets nya lokal uppe i Storforsens naturreservat.
De cirka hundra besökarna kom från olika håll; givetvis lokala Bredsel- och Vidselsbor, men även från centralorten Älvsbyn och andra byar runt omkring hade flertalet personer passat på att göra sig en liten utflykt för att ”checka av” läget inne i reservatet.

Flytten från Älvsbyn och upp till Storforsens naturreservat är nu gjord, och Handelshuset har invigt sin nya lokal. - Jag har flyttat i lugn och ro, och det känns väldigt bra att vara här, säger ägaren Birgitta Forsman.

Flytten från Älvsbyn och upp till Storforsens naturreservat är nu gjord, och Handelshuset har invigt sin nya lokal.
– Jag har flyttat i lugn och ro, och det känns väldigt bra att vara här, säger ägaren Birgitta Forsman.

Lite överraskad blev nog Birgitta, när några utbytesstudenter från spridda världsdelar tittade in, men hon var snabb på att servera lite varm dryck och hälsa dem välkomna runt.
– Det är det här som är så spännande, man vet aldrig vem som har vägarna förbi, säger Birgitta och förtydligar:
– Under tiden jag ställt i ordning butiken har jag märkt en viss nyfikenhet hos många personer som kommit för att besöka själva reservatet och titta på forsen, och de har givetvis fått en liten tjuvtitt trots alla flyttkartonger.

 

I sortimentet hittar man lokalproducerade hantverk av hög kvalitét, och med tiden kan det även komma fler leverantörer.

I sortimentet hittar man lokalproducerade hantverk av hög kvalitét, och med tiden kan det även komma fler leverantörer.

 

Tanken för Birgitta är att fortsätta hålla en året-runt-butik, och under sommarperioden planerar hon att ha lite längre öppettider än under vinterhalvåret.
– Det är ju betydligt fler besökare då, förklarar Birgitta.
Hon hoppas också på att få igång ett bredare samarbete med turistaktörer i området, så att de gäster som finns i närheten av Storforsen tittar förbi och köper presenter innan hemresans gång.
– Jag har redan kommit en bit på väg, och både testförare och de som hållit till uppe vid RFN har hittat in till mig, avslöjar hon.

Den 125 kvadratmeterstora lokalen är som gjord för hantverk

Hantverken och träpanelen ger en härligt norrländsk känsla i den 125 kvadratmeterstora lokalen.

För att få en större omsättning finns även planer på en webb-shop och även om sortimentet är brett redan nu, så finns det både intresse och utrymme att ta in några fler leverantörer och hantverkare med tiden.
– Lokalen är som gjort för en hantverksbutik, säger Birgitta och lyser vid tanken på den öppna spisen som inger en mysfaktor bland de lokalproducerade hantverken.

Avslutningsvis vill Birgitta passa på att uppmana alla som har gäster på orten:
– Kontakta mig ifall ni vill komma och titta, jag försöker ställa upp och hålla butiken öppen så gått det bara går, även utanför ordinarie öppettid.

 

FOTO: Sterling Nilsson

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.