Ulrica har koll på Älvsbyn

20 FEB 2013
Skrivet av :

Ni kanske har hört henne i radio någon gång?  Var femte vecka checkar hon läget i Älvsbyn och rapporterar det till Sveriges Radio. Vi pratar om  Ulrica Hamsch, informatör vid Älvsbyns kommun.

Med jämna mellanrum medverkar Ulrica Hamsch för Älvsbyns räkning i radioprogrammet Kommunkollen, som sänds i Sveriges Radio, P4 Norrbotten. Under programmet ska Ulrica informera lyssnarna om läget i Älvsbyn och tre ingredienser måste tas upp vid varje inspelning: väder, politik och veckans ”snackis” på byn. Men det är under tidspress och hon måste noga välja ut vilken information hon vill förmedla.
– Jag har bara två minuter på mig, och det händer ju så mycket i Älvsbyn att det är svårt att välja, säger Ulrica, och tillägger med ett skratt:
– Men jag är bra på att prata fort så jag brukar få med ganska mycket ändå.

Kommunkollen sänds varje måndag, och varje vecka ringer radio upp tre olika kommuner i Norrbotten och ställer frågan ”Vad händer?”.
– Då gäller det att ha både manus och telefon tillgängligt, säger Ulrica.

För Älvsbyns del innebär det varje femte vecka och samtidigt medverkar även Kalix och Pajala kommun.

Var femte vecka kan vi höra Ulrica Hamsch i sändning på P4 Norrbotten.

Var femte vecka kan vi höra Ulrica Hamsch i sändning på P4 Norrbotten.

– Det här är ett jätteroligt uppdrag och jag hoppas med tiden kunna göra inspelningen ute på Storgatan där allt händer, säger Ulrica.

 

 

 

 

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.