Storslagna fiskehistorier i Bredsel

26 FEB 2013
Skrivet av :

Förra söndagen gästades Bredsels bygdegård av den välkände fiskeprofilen Örjan Lundholm från Piteå. Även känd som “Den galne Piteåbon” eftersom han ibland fiskar med lite udda beten.

Vad sägs till exempel om att fiska nilabborre och tigerfisk med flugor gjorda av julgranspynt? Eller att agna hajkroken med blodpalt!

I två och en halv timme underhöll han den något fåtaliga publiken med en fantastisk reseskildring från sin resa till Namibia dit han åkte i början på 90-talet för att fiska haj och tigerfisk. Största fisken den gången blev en kopparhaj på ca 90 kilo!

Örjan varvar fiskehistorier med berättelser om spännande möten med såväl lokalbefolkningen som allehanda vilda djur och ett fantastiskt landskap. Det tar inte lång stund att förstå att denne man verkligen brinner för det fiskeintresse han haft i stort sett sedan födseln.

Kvällens åhörare fick sig många skratt och gott fika till livs och efter kvällens sista applåd var det nog många som plötsligt började längta till Afrika.

TEXT/FOTO: David Dalberg

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.