Deprecated: Function create_function() is deprecated in /www/webvol35/7z/km2oklsy22kq9q5/alvsbynews.se/public_html/wp-content/plugins/adrotate-pro/adrotate.php on line 55

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /www/webvol35/7z/km2oklsy22kq9q5/alvsbynews.se/public_html/wp-content/plugins/fs_rss/fs_rss.php on line 297

Notice: Undefined variable: sidebar_id in /www/webvol35/7z/km2oklsy22kq9q5/alvsbynews.se/public_html/wp-content/themes/alvsbyn/include/function-regist.php on line 57

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol35/7z/km2oklsy22kq9q5/alvsbynews.se/public_html/wp-content/themes/alvsbyn/include/plugin/fontloader.php on line 25

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol35/7z/km2oklsy22kq9q5/alvsbynews.se/public_html/wp-content/themes/alvsbyn/include/plugin/fontloader.php on line 25

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol35/7z/km2oklsy22kq9q5/alvsbynews.se/public_html/wp-content/themes/alvsbyn/include/plugin/fontloader.php on line 25

Warning: include_once(/www/webvol35/7z/km2oklsy22kq9q5/alvsbynews.se/public_html/wp-content/themes/alvsbyn/include/plugin/really-simple-captcha/really-simple-captcha.php): failed to open stream: No such file or directory in /www/webvol35/7z/km2oklsy22kq9q5/alvsbynews.se/public_html/wp-content/themes/alvsbyn/functions.php on line 105

Warning: include_once(): Failed opening '/www/webvol35/7z/km2oklsy22kq9q5/alvsbynews.se/public_html/wp-content/themes/alvsbyn/include/plugin/really-simple-captcha/really-simple-captcha.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/share/pear') in /www/webvol35/7z/km2oklsy22kq9q5/alvsbynews.se/public_html/wp-content/themes/alvsbyn/functions.php on line 105

Warning: include_once(/www/webvol35/7z/km2oklsy22kq9q5/alvsbynews.se/public_html/wp-content/themes/alvsbyn/include/plugin/really-simple-captcha/cbnet-really-simple-captcha-comments.php): failed to open stream: No such file or directory in /www/webvol35/7z/km2oklsy22kq9q5/alvsbynews.se/public_html/wp-content/themes/alvsbyn/functions.php on line 107

Warning: include_once(): Failed opening '/www/webvol35/7z/km2oklsy22kq9q5/alvsbynews.se/public_html/wp-content/themes/alvsbyn/include/plugin/really-simple-captcha/cbnet-really-simple-captcha-comments.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/share/pear') in /www/webvol35/7z/km2oklsy22kq9q5/alvsbynews.se/public_html/wp-content/themes/alvsbyn/functions.php on line 107

Warning: Declaration of DropDown_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /www/webvol35/7z/km2oklsy22kq9q5/alvsbynews.se/public_html/wp-content/themes/alvsbyn/include/plugin/dropdown-menus.php on line 108

Warning: Declaration of DropDown_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /www/webvol35/7z/km2oklsy22kq9q5/alvsbynews.se/public_html/wp-content/themes/alvsbyn/include/plugin/dropdown-menus.php on line 119

Warning: Declaration of DropDown_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /www/webvol35/7z/km2oklsy22kq9q5/alvsbynews.se/public_html/wp-content/themes/alvsbyn/include/plugin/dropdown-menus.php on line 133

Warning: Declaration of DropDown_Nav_Menu::end_el(&$output, $item, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /www/webvol35/7z/km2oklsy22kq9q5/alvsbynews.se/public_html/wp-content/themes/alvsbyn/include/plugin/dropdown-menus.php on line 170

Deprecated: Den anropade konstruktormetoden för klassen WP_Widget i adrotate_widgets är tagen ur bruk sedan version 4.3.0! Använd __construct() i stället. in /www/webvol35/7z/km2oklsy22kq9q5/alvsbynews.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 5472
Älvsbynews – Just Nu » Spurtdramatik avgjorde årets Andörjan

Notice: Undefined index: dirname in /www/webvol35/7z/km2oklsy22kq9q5/alvsbynews.se/public_html/wp-content/themes/alvsbyn/include/plugin/filosofo-image/filosofo-custom-image-sizes.php on line 142

Notice: Undefined index: extension in /www/webvol35/7z/km2oklsy22kq9q5/alvsbynews.se/public_html/wp-content/themes/alvsbyn/include/plugin/filosofo-image/filosofo-custom-image-sizes.php on line 143

Spurtdramatik avgjorde årets Andörjan

18 FEB 2013
Skrivet av :

Niklas Niska, Bodens BK, vann årets Andörjan efter en spurtuppgörelse med klubbkamraten Klas Nilsson. Trots fyra mils skidåkning skilde det bara en halv skidlängd i mål mellan ettan och tvåan i tävlingen.

Så här tufft var det mellan Niklas Niska (vit mössa) och Klas Nilsson. Niklas vann med en halv skidlängd.

Så här tufft var det mellan Niklas Niska (vit mössa) och Klas Nilsson. Niklas vann med en halv skidlängd.

– Vi har legat i en tätklunga hela loppet. Skönt att kunna avgöra i spurten, sa segraren när han pustade ut efter målgång.

Hela 261 åkare kom till start.

Hela 261 åkare kom till start.

Årets upplaga av Andörjan avgjordes i strålande solsken och minus åtta grader. Hela 261 åkare kom till start. Dock var det förvånansvärt få tävlande från Älvsbyn och Piteå.

Michael Lundgren, Storfors AIK, och Gustav Sterner, Köla AIK, hjälptes åt att dra.

Michael Lundgren, Storfors AIK, och Gustav Sterner, Köla AIK, hjälptes åt att dra.

Andörjan är ju seedande för Vasaloppet och kan ge de medverkande bättre startpositioner när startskottet går i Berga by om ett par veckor.

Några som tog chansen i Andörjan var klubbkamraterna i Boden; Niklas Niska och Klas Nilsson. De låg hela loppet i tätklungan och bevakade sina positioner. Kort före målgång gick de båda loss från övriga och gjorde upp man mot man på upploppet.

Niklas Niska och Klas Nilsson kämpar mot varandra på upploppet.

Niklas Niska och Klas Nilsson kämpar mot varandra på upploppet.

Niklas var den starkare. Men det skilde inte mycket.

Segraren var förstås nöjd med dagen och kunde glädjas över en segercheck på 10 000 kronor.

Kranskullan Alva Öberg, Älvsby IF, överräckte både sergerkrans och prischeck till segraren Niklas Niska.

Kranskullan Alva Öberg, Älvsby IF, överräckte både sergerkrans och prischeck till segraren Niklas Niska.

– En fin tävling. Det var bra och hårda spår men ändå inte kärvt, förklarade han.

Andörjan (11)

Andörjan avgörs runt Kanisberget men terrängen är ändå förhållandevis lätt.

– En tuffare bana med fler motlut hade passat mig ännu bättre, berättade Niklas.

Många tog ut sig totalt under de fyra milen runt Kanisberget.

Många tog ut sig totalt under de fyra milen runt Kanisberget.

Damklassen vanns av Kerstin Holmberg, Strömnäs GIF,

Samtliga resultat och fler bilder hittar du på: www.andorjan.se

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.