Pär står inför nya utmaningar

25 FEB 2013
Skrivet av :

Det började med en provomgång sommaren 2012, men i år tar entreprenören Pär Larsson över färgförsäljningen från Pitedalens måleri.
– Nu känner jag mig varm i kläderna och det blir en naturlig övergång att stå på egna ben, säger Pär.

Försäljningen bedrivs i Pärs befintliga lokal, det ”gula huset” längst med Storgatan, (där VTAB under 90-talet bedrev färghandel), som han införskaffade sig under fjolåret. Att han dessutom har målargener ser han som lite rolig kuriosa.
– Min morfar var målare och min morbror arbetar som målare i dag, säger Pär och tillägger:
– Men det är försäljning som är spännande och roligt. Produkterna är väldigt snarlika idag, så mycket handlar om att sälja service och kunskap – det är en utmaning!

Imaj väntas Entreprenören Pär Larsson upp dörrarna till sin nya färgbutik.

Imaj väntas Entreprenören Pär Larsson upp dörrarna till sin nya färgbutik.

I maj månad slår Pär upp butiksdörren för säsongen 2013, men arbetet har redan börjat. Han försöker hela tiden hitta nya samarbetspartners, och det kontaktnät han fått från Pitedalens Måleri ger en betydelsefull grund att stå på.

– Givetvis kan man som privatperson komma och handla redan nu, men än så länge är butiken obemannad så det måste ske efter överenskommelse, förtydligar Pär.

Dessutom har han ett litet ess i rockärmen. Ett nytt samarbete kommer att inledas inom en snar framtid, men än så länge vill Pär hålla den informationen hemlig.
– Ja, en nyetablering av en stark samarbetspartner är på gång och jag kommer att presentera det samarbetet inom kort, bekräftar han.

Vill växa och bli större

Som många andra företagare vill Pär givetvis växa och bli större.
-Men först måste jag få större butiksyta, säger Pär och förklarar att han påbörjar en sådan renovering av fastigheten redan hösten 2013.

Målet är att erbjuda ett brett produktutbud och med tiden öppna upp små butiker runt om på andra orter. En viss färgförsäljning pågår och Pär levererar redan färg till några lokala entreprenörer. Fler och fler verkar få upp ögonen för märket Caparol, som kommer på stark frammarsch i Sverige.

Pitedalens måleri med Ambjörn Karlsson i spetsen började sälja Caparol för tre år sedan. Ett relativt nytt märke för oss i Älvsbyn, men enligt deras hemsida är koncernen Caparol volymmässigt en av Europas tredje största färgtillverkare.

-Då låg det rätt i tiden. Vi hade möjlighet att bedriva försäljning under sommarhalvåret men allt eftersom företaget växte såg vi att tiden inte räckte till, säger Ambjörn och tillägger:

-Pär ville ta över precis i rättan tid, det var perfekt timing för oss och vi önskar honom lycka till!

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.