Nytt steg mot brytning i Laver

26 FEB 2013
Skrivet av :

På måndagen fick Boliden Mineral igenom sitt tillstånd om att få genomföra en provbrytning på 5000 ton malm från Lill-Laverberget.  Detta då Länstyrelsens handläggare inte ser några hinder eller påtagliga störningar i området för denna verksamhet för varesig miljö, närboende eller andra berörda.
Laver-malmkropp
Fynden i Laver klassificeras nu som mineraltillgång. Det innebär att Boliden tar ytterligare ett steg närmare en brytning. Prospekteringen fortsätter i området och idéstudie är startad. Man fortsätter även att titta på infrastruktur. gruva, anrikningsverk, sandmagasin med mera som behövs för en gruvbrytning.
Laver-malmkropp-2

Den provbrytning som nu getts tillstånd till kommer att genomföras under sommaren och hösten 2013.

20130226_4Q_plan

https://alvsbynews.se/boliden-ser-inget-slut-pa-fyndigheten-i-laver/

https://alvsbynews.se/boliden-ett-steg-narmare-brytning-i-laver/

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.