Nostalgiskt namnbyte

19 FEB 2013
Taggar : , ,
Skrivet av :

I morgon byter Berghs Bensin & Service från Shell till ett nygammalt varumärke: Gulf. Ett nostalgisk namnbyte som räddar kvar en av Älvsbyns två bensinstationer sedan 27 år tillbaka i tiden. Ägaren Kurt-Lennart Berg känner inspirationen av att byta namn, samtidigt som han undviker att Älvsbyn bara får en ren automatstation för bränsle.

20130219_gulf_016

Det är inspirerande och spännande att byta till ett nostalgiskt ”nytt” namn, säger Kurt-Lennart Berg.

Orsaken till omprofileringen av stationen är att Berghs Bensin & Service avtal med finska St1 går ut och att Shellsnäckan inte längre finns kvar i landet, då Shell lagt ned sin verksamhet i Sverige. I den nya Gulfkedjan ingår nu bara två av alla ladets tidigare Shellstationer, men fram till 2014 kommer det att bli ca 140 st då de byter efterhand som avtalen omförhandlas.

Genom branschorganisationen fick man erbjudande om att i de nya avtalen ta över stationerna själva genom att välja helt vita egna pumpar eller att ta över det nostalgiska varumärket Gulf. Alternativet till detta hade varit att det hela blivit en St1 automatstation.
Det sistnämnda hade för Berghs Bensin & Service betytt ett tapp på flera hundra tusen kronor per år, och troligen även minskat antal kunder inne på stationen.
– Nu är det bara själva omprofileringen, byte av kassasystem och kortsystem som kostar, sedan fortsätter vi på samma sätt som förr, bara det att nu heter vi Gulf, avslutar Kurt-Lennart Berg.

20130219_gulf_015

Givetvis blir nya Gulf även i fortsättningen den ”Servicevänliga och vakna macken”

Under onsdagen kommer det nog att vara lite rörigt på Gulf, men omprofileringen är förberedd i detalj. Nya Gulf kommer att ha öppet som Shell haft, d.v.s Måndag-fredag 06.00-23.00, Lördag 08.00-23.00 och Söndag 09.00-23.00 och givetvis vara den servicevänliga och vakna macken.

Du kan höra Kurt-Lennart här www.mediabyn.se/pod/20130219_gulf_kurt_lennart_berg.mp3

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.