Nils har sålt sin första app

16 FEB 2013
Skrivet av :

Den har funnits i mobilernas app-store sedan januari 2012. Nu har Nils Nilsson, ägare av Ishare, sålt den vidare. Vi talar om Lunch Direkt – appen som listar dina favoritrestauranger och underlättar dina lunchval.

Idén kläcktes när Nils Nilsson såg en bekant sitta och surfa runt på mobilen för att hitta den restaurang som för dagen serverade den, i hennes tycke, godaste lunchen. För att inte behöva skriva in webbadressen i sökfältet varje gång, hade hon bokmärkt sidorna

– Jag insåg att en mobil-app som listade favoritrestaurangernas menyer skulle underlätta, berättar Nils, som utvecklade idén till en färdig app: Lunch direkt, som den kom att kallas.

Så här ser lunch direkt ut när den öppnas i telefonen.

Så här ser Lunch Direkt ut när den öppnas i telefonen.

Tanken var enkel; när man går in på appen visas samtliga dagsmenyer i den ort man befinner sig. Utifrån den mat man vill äta, ser man sedan var maten serveras. Sedan är det bara besöka den restaurangen.
– Självklart är man som restaurangägare tvungen att registrera sig för att finnas med, förtydligar Nils.

Men Nils var inte ensam om att se behovet på marknaden. Knappt hade han hunnit bli färdig med programmeringen förrän det kom ett utbud av liknande appar. För att vara unik och sticka ut ur mängden utvecklade Nils ytterligare en funktion, där restaurangerna själva kunde skicka ut erbjudanden. Dessa kommer som push-meddelanden på användarens telefon när man befinner sig på samma ort som restaurangen.
– Om man exempelvis befinner sig i Kalix över dagen, kan man få ett meddelande som lyder: ”Efterrätt på köpet när du äter din lunch på Gästis”, förklarar Nils.

När programmeringen var klar gick Nils över till nästa fas – försäljningsdelen. Han besökte restauranger i fyrkantsområdet, Kalix, och Arvidsjaur, och fick några flitiga användare att nappa på idén. Men tanken att sälja appen vidare kom sakta smygande.
– Försäljningen tog för mycket tid helt enkelt, och det är inte försäljning jag har som inriktning i min verksamhet, säger Nils, som vid årsskiftet lyckades sälja appen vidare till ett företag i Göteborgstrakten.

Nils Nilsson är utbildad systemvetare.

Nils Nilsson är utbildad systemvetare.

Nils har en systemvetenskaplig utbildning i grunden och startade sitt första företag redan 2009. I dag äger och driver han sin verksamhet i aktiebolaget Ishare. Nils arbetar bland annat med ett företag i Luleå där han främst utvecklar och skriver koder för mobila företagslösningar. Men kundgruppen finns över hela landet och uppdragen varierar, allt från att bygga hemsidor till att utföra avancerade programmeringar.
-Självklart tar jag också på mig uppdrag lokalt här i Älvsbyn, förtydligar Nils och uppmanar alla Älvsbybor att våga ta kontakt ifall de sitter och grunnar på idéer.

– Sitt inte hemma och vänta – Kom och prata med mig! Ser du en möjlighet att förenkla eller utveckla något, så finns det garanterat ett behov av det på marknaden. Vem vet, kanske sitter just du inne med idén till framtidens nya app?

logo_2
Ladda hem Lunch Direkt för iPhone

 

FOTO: Frida Sandman
GRAFIK: Lunch Direkt

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.