Linnéa ordnar vinterloppis på Folkhögskolan

21 FEB 2013
Skrivet av :

Sommarloppis brukar det finnas gott om, men har du någonsin besökt en vinterloppis? På lördag har du chansen! Linnéa Jonsson har hyrt Folkhögskolans idrottshall och arrangerar nu Älvsbyns första(?) vinterloppis.

Linnéa  Jonsson gillar ordning och reda. Därför rensar hon undan i bänkar och skåp med jämna mellanrum. Det som blir ”över” bär hon undan till utomhusförrådet, men så här års börjar det vara lite trångt om plats där inne. Kartonger ställs på hög, i väntan om att få plockas fram och säljas under sommarhalvåret.

– Det var då tanken föddes, säger Linnéa, som under några dagars tid hade gått och undrat över frågan: – Varför ordnar ingen loppis under vinterhalvåret?

– Kanske skulle jag arrangera en själv?, kom Linnéa på.

Linnéa Jonsson rensar undan i lådor och skåp med jämna mellanrum, och det var så idéen med vinterloppis föddes.

Med jämna mellanrum rensar Linnéa Jonsson undan i lådor och skåp och det var så idéen med vinterloppis föddes.

Sagt och gjort; hon kontaktade Älvsby Folkhögskola för att hyra idrottshallen och när det var gjort såg hon till att sätta upp affischer i Älvsbyns butiker och på de lokala anslagstavlorna. Linnéa skapade också en facebooksida där hon bjöd in sina vänner att medverka vid arrangemanget; Loppis den 23 februari kom den att heta.

– Fast hittills är det bara en av de 13 anmälda utställarna som jag känner, och det är min mamma, skrattar Linnéa, som förtydligar att ännu fler hört av sig och varit intresserade av att komma.

– Många har sina kartonger i uteförråd som måste skottas fram, och det kräver ju alltid lite arbete med att få allt på plats, förklarar Linnéa.

Arrangemanget har däremot fått väldigt positiv respons från flera av Linnéas vänner och bekanta. Nu hoppas hon bara på att många vill komma och besöka vinterloppisen.

– Och vill man ställa ut går det fortfarande bra att anmäla sig, låter Linnéa hälsa.

Kortfattad information:

Vad: Vinterloppis

När: Lördag den 23 februari

Plats: Älvsby folkhögskola

Bord finns på plats för den som vill ställa ut, kostnad 150 kr.

För mer information kontakte Linnéa Jonsson 070-235 35 23

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.