Halva JVM-truppen Älvsbybaserad!

07 FEB 2013
Skrivet av :

När Junior VM i Skidorientering inleds nästa vecka är halva truppen Älvsbybaserad, nästan. Åtminstone Norrbottnisk. 10 av 20 åkare i truppen kommer från länet och 9 av dessa har Älvsbyn som hemort under skolterminerna. 

Bland herrarna är det  Ulrik Nordberg,  Joar Svartholm bägge Bergnäsets AIK och Filip Salén OK Renen som kvalificerat sig, och på damsidan Evelina Wickbom Sävast Ski Team, samt Emma Bergström och Helena Lundkvist bägge OK Vargen Kalix är . Likadant kan man säga om de yngre juniorerna som ska representera Sverige i Ungdoms-EM som går samtidigt. Där är också halva truppen, 4 av 8, från länet. 

20130207_skori_029

Isabel Salén

Det är Kalle Henriksson, Gammelstads IF och Oscar Westin Sävast Ski Team på pojksidan och tjejerna är Isabel Salén OK Renen och Karin Håll representerande HJS Vansbro men boende i Älvsbyn terminstid. Tävlingarna går i Madona i Lettland 11-17 februari.

20130207_skori_027

Karin Håll

Det är helt unikt i länets historia att hela 10 åkare kvalificerat sig attrepresentera Sverige vid ett internationellt mästerskap, samtidigt. Resultatet av ett mycket bra arbete i länets klubbar och naturligtvis den viktigaste faktorn åkarnas egen satsning för att nå toppen.

20130207_skori_028

Emma Bergström

Största medaljchanserna finns kanske hos Ulrik Nordberg som redan har ett JVM-brons från förra året och Joar Svartholm som var med i laget som sensationellt tog JVM-guldet i Ukrainska Sumy. Ulrik visade ju fin form redan förra helgen då han vann SM-guld för seniorer i den TV-sända Jaktstarten under SM-veckan i Falun. Både Emma Bergström och Evelina Wickbom har radat upp fina resultat den här vintern. Resultat som indikerar att det är inte långt till ”metallsmak” i munnen för
de tjejerna heller.

Truppen i sin helhet finns här http://www.orientering.se/Nyheter/TruppentillEMiskidorientering/

Arrangörens hemsida finns här http://www.esoc2013.lv/

Hälsningar Sture Norén

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.