Dieselstölder, trafikolyckor och vandalisering

08 FEB 2013
Skrivet av :

Stölderna av diesel i Älvsbyn fortsätter. Natten till torsdag blev en grävmaskin i Korsträsk tömd på 50 liter.
I början på veckan slangades 200 liter diesel från en lastbil som stod parkerad på Verkstadsgatan. Den stölden ägde rum någon gång mellan den 4 och 5 februari.
Dieselstölder har förekommit på flera ställen i länet den senaste tiden. De blir fräckare och fräckare. Grävmaskinen i Korsträsk var larmad, ändå tog sig tjuven/tjuvarna tid att fullborda stölden.
Troligen är det samma gärningsmän som begått de båda stölderna i Älvsbytrakten.

Dieseltjuvarna slår till även mot larmade fordon.

Dieseltjuvarna slår till även mot larmade fordon.

På fredagen inträffade en singelolycka i höjd med Arnemark. Dessbättre rapporteras inga allvarliga personskador. Men bärgningsarbetet gjorde att framkomligheten under en kortare tid var begränsad.
Den 6 februari krockade två bilar intill bron över Piteälven. Två personer, en från vardera fordonet, fördes till Älvsbyns vårdcentral för omplåstring och undersökning.
Ett fall av skadegörelse på Kanis anmäldes under förra helgen. Det var en man som slet loss restaurangens skylt från väggen. När mannen förstod att han var iakttagen försvann han från platsen i bil. Men polisen uppges ha en misstänkt.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.