Butik i ny tappning

27 FEB 2013
Skrivet av :

Det har varit bråda tider för Floristens ägare. När butiken stängde för helg klockan två i lördags blev det ingen efterlängtad vila; i stället arbetade Maria Norén och Ida Öberg maratonpass från tidig morgon till sen kväll. Orsakskod: butiksflytt. I går slog de upp portarna till sin nya, fräscha – och betydligt större butik bredvid Systembolaget i Älvsbyn.

– Det har varit stressigt, men eftersom vi jobbat i högt tempo hann vi färdigt i tid, säger Maria Norén.

20130226_forist_014

Den nya butiken mäter nästan dubbel så stor butiksyta, och har innan flytt blivit renoverad efter Floristens behov. Bland annat har man byggt en ny blomsterkyl, målat om och tagit fram en gammal tegelvägg.

– Våra hyresvärdar har varit fantastiskt tillmötesgående, avslöjar Norén.

20130226_forist_016

Invigningsdagen till ära hade nyfikenheten väckts till liv hos många älvsbybor, och både nya som gamla kunder kom för att önska företagsduon lycka till.

– Vi har fått positiv feedback från våra kunder, och trots att det har varit mycket folk i butiken har det inte varit trångt, säger en glad Ida Öberg.

20130226_forist_035

 

I och med de större lokalerna har Floristen nu valt att utöka sortimentet och i butikshyllorna hittar man allt ifrån lantlig romantik till trendiga färger och avskalad, rå industridesign.

– Vi försöker möta en bredare kundgrupp och hoppas att vår butiksgranne kan dra in lite nya (läs killar) kunder till butiken, avslöjar Maria Norén.

20130226_forist_022

 

FOTO: Sterling Nilsson

 

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.