Älvsbyföretag växer som aldrig förr

15 FEB 2013
Skrivet av :

Älvsbyföretag tecknade kontrakt för 3 miljoner.

-Det  motsvarar 1/4 av fjolårets omsättning, säger Ambjörn Karlsson, VD på Pitedalens Måleri och konstaterar att i samband med det stundande 1o-årsjubileet växer företaget som aldrig förr.

Älvsbybon Ambjörn Karlsson ser ljust på framtiden.  Pitedalens Måleri har fjorton anställda, målare som är utspridda i Älvsbyn, Piteå och Luleå och två som är permanent anställda i Arvidsjaur. Nu i år firar företaget 10-årsjubileum och verksamheten växer. I början av året tecknade Ambjörn kontrakt med Nåiden Bygg, vilket omfattar två hyreshus med en nyproduktion av totalt 104 lägenheter åt Lulebo. Pitedalens måleri ska färdigställa alla dessa med färg och tapeter.

-Det är kul. Redan nu har jag beställningar på mer än 4 miljoner , vilket är mer än 1/3 av hela fjolårets omsättning, säger Ambjörn och tillägger med ett skratt:

Ambjörn Karlsson, VD för Pitedalens måleri verkar gå en ljus framtid till mötes - Företaget växer som aldrig förr.

Ambjörn Karlsson, VD för Pitedalens måleri verkar gå en ljus framtid till mötes – Företaget växer som aldrig förr.

-Förmodligen kommer jag att behöva mer folk.

På kontoret i Älvsbyn sitter Ambjörn och räknar på jobb. Men fastigheten på Betonggatan har han sålt för att kunna fokusera helt på måleriverksamheten. Den största marknaden finns i Piteå, men företaget arbetar över hela fyrkanten, och i Arvidsjaur. Främst mot byggföretag, kommuner och landsting, men under senare år har Ambjörn fått in ett bra samarbete även med fastighetsbolag.

Nyligen har företaget bytt till större och fräschare lokaler i Öjebyn, där en arbetsledare sköter om den dagliga verksamheten. I dagsläget pendlar många anställda in till Luleå och visionen är att med tiden kunna skaffa en permanent organisation även i Luleå.

-Längs med kuststäderna är utbudet av jobb större, och det blir naturligt att skaffa lokaler där förklarar Ambjörn.

 

 

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.