Upplevde Botswana i rullstol

28 JAN 2013
Skrivet av :
20130128_per_vest_046

Monica Johansson Galleri K tackade Per Vesterlund för hans föreläsning om Botswana och hans bilder han visar på i galleriet.

På måndagskvällen var det vernissage för Per Vesterlund och hans utställning av ”Bilder från Botswana” på Galleri K, en kväll som för övrigt även bjöd på en spännande föreläsning av Per om sitt arbete i Botswana.

Per Vesterlund gör inget anspråk på att vara en duktig fotograf och ännu mindre duktig bildbehandlare, men han tycker det är kul med bilder och fotografering. Per Vesterlund är en Norrbottning som numera kallar Umeå för sitt hem och som gillar att resa runt och berätta om både sitt jobb samt de bilder han tagit.

Från September 2010 till April 2011 tillbringade Per i Botswana. Där han arbetade i ett projekt med att starta upp en rehabiliteringsenhet för ryggmärgsskadade vid Princess Marina Hospital i Gaborone, som då är det största statliga sjukhuset i huvudstaden. Vilket även var temat för hans föreläsning under måndagskvällen.
20130128_per_vest_047
”Bilder från Botswana” är hämtat från hans tid på sjukhuset, samt från safaris som varit väldigt tacksamt för en fotograf i rullstol och kanske minst lika irriterande för de andra i safarijeepen som inte fotograferade, men det blev strålande bilder.
– Jag försökte att alltid ha med mig kameran under min vistelse i Botswana, både under veckodagar och under de utflykter vi gjorde på vår lediga tid säger Per Vesterlund.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.