Unik skidsprint i centrala Älvsbyn

29 JAN 2013
Skrivet av :

Kvällsöppet på torsdag – och en unik satsning på centrumaktivitet; skidsprint från kommunhuset till Gårdings. Det är skidgymnasiets elever som deltar i den explosiva tävlingsformen.

Klockan 19 på torsdag ljuder startskottet för det ovanliga skidloppet. Butikerna förlänger sina ordinarie öppettider och låser inte förrän klockan nio på kvällen. Redan på onsdag kväll kommer Storgatan att stängas av, då den ska förberedas med många lass snö och därefter prepareras med snömaskiner för bästa underlag.

Maria Norén, en av initiativtagarna till torsdagens evenemang.

Maria Norén, en av initiativtagarna till torsdagens evenemang.

– Det här har vuxit till en stor händelse, och jag hoppas att besökarna uppskattar att det är aktiviteter längs Storgatan, säger Maria Norén, en av initiativtagarna.

Lions ska sköta eldarna där det serveras korv och blåbärssoppa. Som att det inte räckte med vintertemat blir det även skotervisning vid ICA. Som en extra krydda på kvällen kommer Helenas – med stil att ha ett gående skyltfönster med bland annat underkläder.

Sammantaget väntas en aktiv familjekväll med lämplig temperatur och många besökare. Mediabevakningen väntas också bli stor.

FOTOMONTAGE: PETER LUNDBERG

FOTOMONTAGE: PETER LUNDBERG

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.