Sikforspar Tv-kändisar

18 JAN 2013
Skrivet av :

De som såg på TV i tisdags och då speciellt TV3:s nya satsning Svenska Rivieran som utspelar sig på Piteå Havsbad kunde då få ta del av Sikforsbönderna Dick & Nina Olofssons medverkan i programmet.

Nina och Dick Olofsson

Nina och Dick Olofsson

Under tisdagens program bjöd hotellet på danstävling där de bjudit in gästdomaren Cecilia Erling från de välkända TV programmet Lets Dance.
– Hotellet ringde runt till olika dansföreningen några dagar i förväg och rekryterade dansare till sin tävling. Då Dick är ordförande för Pite Swänget så var det ju naturligt för oss att delta berättar Nina och fortsätter att förklara att många av de andra dansarna var från dansföreningar i Luleå.
Hela parets medverkan spelades in under samma kväll, ca 1,5  timme innan de skulle befinna sig på havsbadet kom ett filmteam ut till parets gård i Skomanstjälen utanför Sikfors och filmade förberedelserna.
-Det var mer naturligt för Dick att vara framför kamerorna än vad det var för mig,  men en roligt upplevelse säger Nina.

130118_tv3 bild
Programmet spelades in redan i Juli och Dick och Nina har fått gå och hålla tyst om sin medverkan sen dess. –Ja de närmaste familjemedlemmarna visste ju om att vi skulle vara med säger Nina. På havsbadets Danstävling tävlade man i antingen Bugg eller Foxtrott där de dansade 2 danser i varje stil plus final. De som vann buggen var svenska mästare i just bugg så det var ingen skräll att just de vann förklarar Nina, men det var jätte roligt och många deltagare. 

Ja och om ni undrar hur det gick för Dick & Nina i foxtrotten så kan vi stolta och glada berätta att de VANN.

Ni kan gå in och se detta avsnittet av Svenska Riveran här http://www.tv3play.se/

Text: Sandra Nordin
Bilder: Sterling Nilsson och Tv 3

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.