Pirater intog biblioteket

15 JAN 2013
Skrivet av :

Tatueringar, skattjakt och pirater – ja, det rådde högljudd feststämning när Älvsbyns bibliotek bjöd in till kalas. 

En lugn och tyst plats – glöm det. Under söndagen förvandlades det annars så stillsamma biblioteket till en välbesökt piratfest, med allt som hör därtill; skattjakt, pirater och en riktig sjörövarskatt som alla barn fick vara med och dela på. Varför, kan undras?

– Vi firar vår första födelsedag – ihopslagningen av alla folkbibliotek i länet, förklarade bibliotekarien Lisbeth Viklund som liksom sina kollegor dagen till ära var utklädda till sjörövare.

Födelsedagskalaset riktade sig till barn i åldern 6-13 år, och alla hade via skolan fått en personlig inbjudan att närvara vid festen. Blir man bjuden på kalas så brukar man ju gå.

– Men att det skulle bli sådan här uppslutning hade vi inte vågat hoppas på, skrattade Lisbeth.

Som Älvsbyn just nu tidigare skrev så innebär det nya samarbetet mellan biblioteken i Norrbotten, att de alla kommer att använda sig av samma system. På så sätt får man en ökad tillgång av böcker.

– Man kan lägga en reservation på vilket bibliotek som helst och när boken kommer in på något av biblioteken i länet så skickas den till det biblioteket där låntagaren finns.

Och intresset av att låna böcker var stort bland besökarna, som dessutom bjöds på fika, sjörövartatueringar och möjlighet att göra lite piratpyssel på plats.

 

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.