Otur och skicklighet präglade Älvsbyns MS helg

28 JAN 2013

Helgen har präglats av en hel del skoter. Först SM-kval 1 Norr backe i Skellefteå . Sedan SM i skotercross i Falun. Båda tävlingarna hade fina representanter från Älvsbyns MS.

Under lördagen var det Tok-Lasses Lundbergs tur, då han tog hem 2.a platsen i backe vid tävlingar på Vitberget strax utanför Skellefteå – den första deltävlingen av totalt fyra i SM-serien.

På söndagen under SM i Falun hade Älvsbyn med sig 2 medaljhopp i finalen. Adam Öhman (som intervjuas av SVT på bilden ovan efter segern i semifinalen) och Felix Gräsvik. Genom Adams seger i semifinal 2 och Felix’  tredje plats, fanns det bra med hopp och självförtroende.

Tyvärr blev inte finalen Adams lopp. Han dömdes för tjuvstart och fick därför enligt reglementet starta med avstängd motor. Då alla andra startade med skotrarna på utom Öhman var det en självklarhet att han hamnade sist i starten.

Bättre gick det för Felix som tog ledningen. Adam fick jaga, och Emil blev jagad. Detta resulterade i att Adam stressade och försökte köra ikapp men istället bidrog detta till en missbedömning. Öhman tvingades avbryta finalen och slutade totalt på en delad nionde plats.

Men hur gick det då för Emil? Jo, han lyckades va med i striden om medaljplatserna, men orken och tempot fanns inte där. Emil slutade på fjärde plats i SM.

Trots detta har både Felix och Adam gjort ett bra SM, där Öhman tyvärr inte hade turen med sig in i finalen.

Tok-Lasse blev tvåa när backtävlingarna avgjordes på Vitberget i Skellefteå.

TEXT: EMELIE BERGLUND