Nattligt klotter på skolor

01 JAN 2013
Skrivet av :

Under den senaste natten har Älvåkraskolan och Älvsby Gymnasium utsatts för klotter på dörrar och väggar. Klotter med hakkors och ord förknippade med nazismen. Denna typ av klotter har tidigare förkommit på samma byggnader i området och en omfattande sanering genomfördes senast och torde bli nödvändigt även nu.

Fakta:
Svastikan/Hakkors
Den är en urgammal symbol som förekommit i kulturer flera världsdelar, och bland mycket annat symboliserat solen eller lycka. Sedan de tyska nazisterna i början av 1920-talet tog svastikan som sin symbol är den starkt förknippad med denna rörelse framförallt i västvärlden, medan den i många andra delar av världen även fortsätter att bära sin lokala äldre symbolik. Svastikan kan peka antingen medurs eller moturs. I det senare fallet används ibland termen sauvastika.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.