Märkliga svanar dansade i Vistträsk på nyårsafton

02 JAN 2013
Skrivet av :

Svanedans är normalt inte förekommande i Vistträsk den 31 december.  Men det var precis vad ett 50-tal nyårsfirande fick uppleva i Ebeneser.

Vackert? Njaaa…

Inlevelsefullt? Ja, och väldigt roligt.

Du kan själv se en film från dansen längre ner i inlägget.

Nyårsafton i Ebeneser, Vistträsk.

Sedan nyårsskiftet 1999/2000 har ett stort antal personer med anknytning till Vistträsk träffats och firat nyårsafton tillsammans. I år var hela 67 personer anmälda till knytkalaset i Ebeneser. Men magsjuka och annat gjorde att några föll bort.

Det blev ett välsignat nyårsfyrverkeri i Vistträsk.

Det blev ändå ett 50-tal personer som samlades för en trevlig kväll tillsammans.

– Kul att kunna umgås över flera generationer. Aftonen blev jättemysig med familjär stämning, berättar Sara Bohlin som arrangerade festen tillsammans med Frida Sandman, Sofie Sjögren samt Dennis och Anna Åberg.

God mat blandades med lekar och spex. Bland annat fick Bill Nilsson hålla sitt absolut sista officiella tal som kommunalråd i sin hemby. Men det blev annorlunda. Med en tändsticka (!) i munnen fick Bill i uppgift att försöka rabbla ramsan: ”Sex laxar i en laxask”. Bill avgick ju formellt från sin post precis på tolvslaget när 2012 övergick till 2013.

Inför samma prov ställdes prästen Linda Solem och befälet Mika Mäntyranta. Alla tre yrkesutövare med erfarenhet att prata inför folk.

Vidare bjöd Dennis Åberg på nyårskarameller i form av en frågesport, på temat sant eller falskt, om det gångna årets nyhetshändelser. Även en hel del andra trivsamma aktiviteter förekom. Och det som lockade till mest skratt var förmodligen svanedansen med Mika Mäntyranta, Tomas Bohlin och Jonas Marklund.

Rent koreografiskt saknades en hel del. Liksom taktkänsla och timeing. Men det kompenserades rejält med en stor gnutta humor, utstrålning och glädje.

Massor av godsaker serverades.

– Inte heller behövde vi gå hungriga därifrån, meddelar Sara.

En film av svanedansen kan du se här nedan fotograferad av frun till svanen i mitten, Ingegerd Bohlin.

Längre ner följer även ett bildspel från kvällen.

STILLBILDSFOTOGRAF: SEVA LUNDBERG HASSANOVA

 

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.