Jubileumsåret inleddes i fullsatt kyrka

02 JAN 2013
Skrivet av :

I en nästan fullsatt kyrka inledde Älvsby församling jubileumsåret 2013. Jubileumsapeller varvades med sång och musik, och kyrkoherde Thomas Lång gav sina egenvalda nyårskarameller, med glädjande budskap.

– Låt er inspireras av dessa goda nyheter, och tänk på att vi alla kan göra skillnad.

När bara några timmar återstod av det gångna året inledde kyrkoherde Thomas Lång nyårsbönen – tillika invigningen av jubileumsåret 2013 – med att läsa ur Hebreerbrevet 13, och på så sätt ge åhörarna förtröstan på att Gud alltid kommer att vara med, även under det nya år som ligger framför oss.

Kyrkoherde Thomas Lång delade med sig av utvalda nyårskarameller av god karaktär.
-Låt er inspireras av dessa goda nyheter, lät han hälsa.

 

Det är en upplevelse att få vara en del i detta jubileumsår, tycker kyrkorådets ordförande Reidar Gustafsson.

Jubileumsappeller 

Det är en lång tid som förflutit sedan Älvsby församling bildades och under de 200 år som gått har det hänt många saker – både stora och små.

– Men det är mycket som kommer att hända även fortsättningsvis, förklarade kyrkorådets ordförande Reidar Gustafsson, och hälsade på så sätt församlingen välkommen att fira 200-årsjubileum.

– Jag är stolt över Älvsby kyrka, den är en fantastisk samlingsplats där vi får dela högtider, sorg och lycka tillsammans, förklarade Bill Nilsson som under kvällen gjorde sitt sista uppdrag som kommunalråd i Älvsbyn.

Som vanligt passade Nilsson på att lyfta fram näringslivet för dess fantastiska insatser under året.

– Under åren har det även funnits en drivkraft bland de människor som som byggt upp Älvsbyn som ett regionalt centrum, och det ska givetvis firas, menade Nilsson.

 

– Älvsbyn är en region som verkligen lever upp till sitt rykte som Norrbottens pärla, så avgående kommunalråd Bill Nilsson i sitt nyårstal.

– 2013 är ett oskrivet blad, och nyckeln till framgång är att samarbeta och göra saker tillsammans, sa tillträdande kommunalråd Helena Öhlund i sitt tal.

2013 ett oskrivet blad

Tillträdande kommunalrådet Helena Öhlund förklarade i sitt tal att hon ser fram emot det förtroendeuppdrag hon åtar sig och att hon ska se till att förvalta det väl.

– Jag kommer att vara en kugge i maskineriet, men för att få tillräckligt med drivkraft till att snurra hjulet behövs det fler, förklarade Öhlund och nämnde flera viktiga aktörer:

– Kyrkan är en sådan kugge, föreningslivet och näringslivet två andra, och det känns bra att gå in i detta jubileumsår tillsammans.

 

I samband med att kyrkan byggdes uppkom också ett regionalt centrum. Birgit Nilsson, ordförande i Älvsby köpmannaförening fick i uppdrag spegla kommunen ur handlarnas perspektiv.

– Under åren har Älvbyn präglats av duktiga handlare och köpmän. Det är viktigt att vi i Älvsbyn känner till vår historia, men det är ännu viktigare att vi har en framtidstro, lät Nilsson hälsa.

-Kyrkan fyller 200 år, det ska vi givetvis fira, men även Älvsbyn som kommun, menade köpmännens ordförande Birgit Nilsson.

 

Foto: Sterling Nilsson

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.