Fresh inredningsmässa lockade Älvsbyföretag

24 JAN 2013
Skrivet av :

Formex – den största mässan för nordisk inredningsdesign – gick av stapeln den 17-20 januari. Ett tillfälle för dryga 850 utställare, och 25 000 nationella och internationella besökare att träffas, inspireras och göra affärer. Givetvis var Älvsbyn representerat.

 

Säsongens tema var Fresh, en ny, modern och ljus känsla – en naturens nystart och människans behov av omstart efter en lång vinter. Färger, former, möbler, växter och blommor – fullt av oemotståndliga saker. Och så – mitt i all inspiration – förmågan och modet att välja ut de varor man tror kommer att falla Älvsbyborna i smaken.

Översiktsbild från en av mässhallarna.

Älvsbyn just nu har varit i kontakt med några lokala företagare som besökte mässan och kan avslöja att en hel del nya och spännande saker är på ingång, från både nya och gamla leverantörer.

– Vi åker ju på mässan för att få inspiration och jobbar hårt med att hitta nya leverantörer vars produkter ska passa våra kunder, säger Åsa Carlzon på Blommor & Ting som avslöjar att hon hittat fyra nya leverantörer, bland annat Ernst serie med koppar, skålar och glas.

Victoria Kärrman som driver anläggningen På land och vatten blev också mycket inspirerad när hon besökte mässan i hopp om att finna nya souvenirprodukter.

– Jag hittade nya konferensmöbler, och så kan man numera köpa Muurikkas produkter hos oss.

Vistträskbrudar på jakt efter inspiration! Själv kände jag (Sara) mig som ett barn i en godisbutik - vill ha, vill ha, vill ha!

Även Floristens ägare Ida Öberg och Maria Norén hittade inspiration på mässan och är nöjda med vad både nya och gamla leverantörer hade att erbjuda.

– Vi hade gjort några beställningar innan vi åkte på mässan, bara för att försäkra oss om att produkterna inte skulle hinna ta slut, förklarar Maria Norén.

Anna Öberg Andersson och hennes kollega Anneli jobbade dygnet runt från torsdag till söndag med att hitta nyheter till butikerna Happy, Handplockat och Interiör & Design. Inspirationen fick de på köpet.

– Det har varit intensivt, men givande, berättar Anna.

Inköpen är delvis gjorda och inspirationen är hittad. Fresh 2013 – nu är vi på gång i Älvsbyn!

- Det ska vara ljust och fräscht nu när det är vår, tyckte Ernst, vilket avspeglade sig i hans monter.

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.