En riktig hemvändare

31 JAN 2013
Skrivet av :
På onsdagar så finns Emil i Vidsel där han lär ut Street och breakdance för flertalet ungdomar.

På onsdagar så finns Emil i Vidsel där han lär ut Street och breakdance för flertalet ungdomar.

30 år och numera Älvsbybo, hemflyttad efter 1 ½ år i Örebro. Frilansande dansare, DJ, akrobatör med 15 års praktiserande och övande. Nu har han satt ner foten och vill verkligen visa våra ungdomar att det finns annat att göra än att spela dataspel. Vi pratar om Emil Alm. 

Bland annat onsdagar så finns han i Vidsel där han lär ut Street och breakdance för flertalet ungdomar. Till detta så finns han även inhyrd av Kultur och Fritid att lära ut dans och rytm till parkskolans elever. Det ingår nämligen i läroplanen och Emil upplever intresset för dans otroligt positivt.

–Jag finns även som fritidsledare en dag i veckan på Högstadiet, där jag även har möjligheten att lära ut mina DJ kunskaper hos ungdomar, vilket är uppskattat.  Han samarbetar dessutom med tre andra fritidsledare och försöker finna meningsfull sysselsättning till våra ungdomar på fritiden.

-Man kan ju inte må sämre av att röra på sig. Det kan vara allt möjligt inom dans, akrobatik och rörelse.

Emil har numera registrerat företag, Email Events,  och kan med detta erbjuda olika event allt från musik till akrobatik.

När Älvsbyn Just Nu besökte Kulturhuset i Vidsel så var det ett stort bortfall av elever. Influensan har slagit till även där. Men fem glada och spralliga tjejer fanns på plats.

Förra gången så var dom 14 elever, både pojkar och flickor. Så vi hoppas på snabbt tillfrisknande och att Emil får fulla salen av danstokiga ungdomar.
Namnen på brudarna, räknat från vänster, Mikaela, Elly, Sanna, Bea och Hanna.
Glada tjejer som lär sig dansa, från vänster: Mikaela, Elly, Sanna, Bea och Hanna.

Glada tjejer som lär sig dansa, från vänster: Mikaela, Elly, Sanna, Bea och Hanna.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.