Den prästaktige tjufven kommer till Älvsbyn

23 JAN 2013
Skrivet av :

Nu är det bestämt, den 24 maj kommer revyn Den Prästaktige Tjufven att ha premiär på Forum i Älvsbyn. I år ser aktörerna fram emot att få spela sitt eget material.

De senaste två åren har köpt material varit grunden för Älvsbyrevyn Äxter.
– Det har gjort att vi anpassat oss efter vad någon annan skrivit, berättar Erik Ellingsson, en av medlemmarna i teatergruppen.

Scentruppen i år är densamma som för "Hemlighuset" 2012.

Scentruppen i årets revy är densamma som för ”Hemlighuset” 2012.

I år är det hundra procent eget material som gäller, och då kan rollerna också skräddarsys för karaktärerna på ett helt annat sätt. Historien som hittas på kommer att utspela sig i Älvsbyn från förr.

– Det blir ett sammelsurium av historiska fakta från olika årtionden, blandat med vår sjuka fantasi, berättar Erik.

Scentruppen är densamma som för ”Hemlighuset 2012”; Jan Lundberg, Erik Ellingsson, Andreas Wiklund, Eva Lundström, Bitte Lundström och Anneli Lundberg. En nyhet är dock att Irja Wallmark i år förstärker som bollplank och textförfattare.

– Hon hjälper oss att bryta ihop det vi spånar fram (vilket kan spreta ordentligt åt alla håll och kanter) till en homogen soppa, säger Erik Ellingsson och tillägger:
– Förhoppningen är att vi lyckas framställa en alldeles egen fars som blir precis så rolig som vi har tänkt oss – då blir det fruktansvärt kul!!

För mer information kan ni besöka Äxters webplats eller följa Äxter på facebook.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.