Älvsbyns konståkare prisade av förbundet

23 JAN 2013
Skrivet av :

Älvsbyns duktiga konståkare svarade för en fin insats i Delfin Cup i Luleå den gångna helgen. Och tävlingarna avslutades med en angenäm överraskning. Vid prisutdelningen uppmärksammades Älvsby KK med ett stipendium från Norrbottens Konståkningsförbund.

Lördagen den 19:e januari åkte 5 tjejer från Älvsby Konståkningsklubb för att delta i Delfin Cup i Luleå. Efter att ha fått hjälp med att skriva tävlingsprogram av tränarna för Luleå Allmänna Konståkningförening, så har dessa fem åkare tränat både på hemmaplan och i Luleå, de har även hunnit med att tävla i Kiruna tidigare i vinter. För att få tävla i konståkning så måste man göra vissa tester och få dem godkända av domare.

Deltagarna från Älvsbyns konståkningsklubb.

Deltagarna från Älvsbyns konståkningsklubb.

Först ut från klubben var Caroline Bengtsson och Lina Sundkvist som tävlar i klassen Ungdom C/yngre. De gjorde en fin insats och slutade på en delad åttondeplats. Caroline fick klassens hederspris för att hon åkt väldigt bra till musiken. I Stjärntävlingar som åkarna tävlar i, så är det sluten bedömning och halva startfältet placeras. Det innebär att domarna ger poäng men använder bara poängen för att placera åkarna inbördes, sen blir de 7 främsta placerade från 1 till 7 och resten hamnar på delad åttondeplats om det är 14 åkare.

I klassen Ungdom C/äldre var det sedan dags för Josephine Bengtsson och Agnes Lidström. De hamnade på en delad 6:e plats. I denna klass gick hederspriset till Agnes för fin position i spiralsekvensen. Sist ut av Älvsbyåkarna var Anna Olofsson i klassen Minior C/diamanter. Hon slutade på delad sjundeplats.

Vid prisutdelningen uppmärksammades Älvsby KK med ett stipendium från Norrbottens Konståkningsförbund. Glada och förvånade åkare och föräldrar fick höra denna motivering läsas upp:

”Grattis Älvsbyns KK!

Norrbottens Konståkningsförbund vill säsongen 2011-2012 uppmärksamma en av länets klubbar, som kämpat hårt och gjort det med framgång. Klubben har aktivt sökt samarbete och lösningar för att kunna bedriva verksamhet och erbjuda chansen till barn och ungdomar i Älvsbyn att få uppleva glädjen på isen.

Från att i princip varit en avsomnad klubb skapade styrelsens engagemang och åkarnas lust en spirande verksamhet under 2011-2012; som i förlängningen ledde till att klubben fått sina första tävlingsåkare på många år och att konståkningen nu åter är en etablerad sport i kommunen.

Norrbottens Konståkningsförbund vill gratulera till engagemanget och förmågan att se möjligheter istället för svårigheter. Vi vill även uppmuntra till fortsatt konståkningverksamhet i kommunen och ger därför 2011-2012 års stipendium till Älvsby konståkningsklubb.”

Nöjda åkare och stolta föräldrar var överens om att det blev en perfekt avslutning på en lyckad dag.

TEXT: ANNA SUNDKVIST

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.