Älvsbyhus har mer än tio procent av den svenska småhusmarknaden

15 JAN 2013
Skrivet av :

Älvsbyhus stärkte under 2012 sin position som Sveriges största tillverkare av villor. Det visar statistik från Byggfakta. Av alla nybyggda småhus under förra året var fler än vart tionde ett Älvsbyhus.

I en period som är tuff för svenska småhustillverkare, går Älvsbyhus alltså fortsatt framåt. Älvsbyhus har varit den ledande leverantören av villor under hela 2000-talet och blev så även 2012. Statistiken från Byggfakta grundas på ansökta bygglov i Sverige 2012.

Älvsbyhus har ökat sina marknadsandelar från 8.5 procent 2011 till 10.4 procent 2012. Målsättningen för bolaget är dock inte att vara störst, utan att sälja och tillverka hus av hög kvalité till marknadens lägsta pris. Kombinationen av hög kvalité till ett bra pris, gör Älvsbyhus husmodeller till mycket uppskattade av de svenska familjerna.

Stefan och Kent Johansson har anledning att vara nöjda. På en tuff marknad lyckades Älvsbyhus öka sin marknadsandel med nära två procent förra året.

I sortimentet finns 16 husmodeller 1-planshus, 1.5 planshus och vinkelhus. Små hus och stora hus. Under de senaste två åren har en produktutveckling skett där bland annat badrum, kök, golv, innertrappa mm har utvecklats och förbättras. Till grund för utvecklingen står kunderna, som efter inflyttning får utvärdera både Älvsbyhus som bolag och husen.

– Jag är oerhört stolt och glad när jag läser den sammanställda statistiken. Jag är väl medveten om att det just nu är en tuff marknad för den svenska småhusbranschen. Många av våra kollegor har tvingats stänga, sälja och till och med göra konkurs. Vi på Älvsbyhus står oss stadigt i och med den erfarenhet vi har byggt upp sedan min farfar Göran grundade bolaget 1944 och den kompetens alla våra medarbetare har samt vår stabila ekonomi. Vi kommer att fortsätta utveckla våra hus och glädjas med alla de familjer som får uppfylla sina drömmar om ett helt nytt hem, säger Kent Johansson, VD för Älvsbyhus.

 

Läs även kommuniaktionschefen Elisabeth Ennefors blogg genom att klicka här…

Du hittar den även i vänsterspalten på år startsida.

Fakta:

  • Älvsbyhus är en internationell koncern med verksamhet i Sverige, Finland och Norge.
  • Bolaget bildades 1944 som Norrfjärdens Träförädling.
  • Verksamheten utvecklades och 1960 sattes det första Älvsbyhuset upp. I dag har över 36 000 hus levererats till kunder i Sverige, Finland och Norge.
  • Bolaget har fyra fabriker; tre i Sverige och en i Finland.
  • Bolaget leds av tredje generationen av familjen Johansson, sonsönerna Kent och Stefan Johansson är VD respektive vice VD/byggchef.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.