Älvsbyelever till EM och VM

28 JAN 2013
Skrivet av :

Nära hälften av den svenska landslagstruppen som åker till Ungdoms-EM och Junior-VM i skidorientering kommer från Älvsbyns gymnasium. Vallaren Sture Norén berättar mer:

Idag har vi fått information om den trupp som ska representera Sverige vid Ungdoms-EM och Junior-VM i skidorientering. Nästan halva truppen är elever vid Älvsbyns Gymnasium. Vi har 8,5 åkare med till Lettland och Madona, 20 mil öster om Riga, där tävlingarna går av stapeln.

8,5 kanske tarvar en förklaring. ”Halvan” är en kille som heter Kalle Henriksson från Luleå som sökt hit till nästa år. Vi kan ju knappast ta åt oss äran av att han kvalificerat sig, mer än att han åkt och bott med oss vid uttagningstävlingarna.

De som vi däremot kan glädja oss åt att ha varit med och påverkat, är ettorna Karin Häll, Isabel Salén och Oscar Westin, som likt Kalle ska åka Ungdoms-EM. Till den äldre klassen som slåss om Junior-VM-medaljer har vi hela fem åkare; Evelina Wickbom och Emma Bergström bland tjejerna och Ulrik Nordberg, Joar Svartholm samt Filip Salén på killsidan.

Vi åker iväg lördag 9 februari och kommer hem tisdag 19 februari för att tävla i den tävling som allihopa satt upp som huvudmål för vintersäsongen.

Nu ska vi finslipa formen fram mot mästerskapet och försöka hålla oss friska samt samla på oss energi. Jag kommer själv att åka med truppen till Lettland som vallare. Jag hoppas hinna med att rapportera därifrån också!

Hälsningar från Vallaren
Sture Norén

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.