Älvsby Taxi moderniseras med nya ägare

16 JAN 2013
Skrivet av :

Radikal förändring vid ägarbytet – Älvsby Taxi går från tre till fjorton anställda.

Vid årsskiftet gjorde Magnus Boman och David Lindström slag i saken – de axlade rollen som ägare för Älvsby Taxi och tillsammans håller de nu på att bygga upp ett stabilt modernt företag med förbättrade arbetsförhållanden.

– Det känns bra, och det är betydligt lättare nu när vi bara är två delägare, säger David Lindström.

Tanken på att ta över taxirörelsen har de burit på en längre tid och båda två hade sedan tidigare köpt in sig i företaget, som då bestod av sex delägare.

– Det kändes som en naturlig väg att gå, att först arbeta och sätta sig in i branschen, förklarar David.

Men visst innebär det radikala förändringar – både för ägarna och för företaget.

– Vi går från tre till fjorton anställda, och från en bil vardera till en bilpark bestående av fjorton fordon, konstaterar David.

David Lindström och Magnus Boman är sedan årsskiftet nya ägare på Älvsby Taxi.

Ny tjänst i sista minuten

Dessutom har de valt att lansera nya tjänster, bland annat sista-minuten-resor, en ny bokningsmöjlighet som ger kunderna möjlighet att få tag i billigare resalternativ.

Även fortsättningsvis kommer de att erbjuda flygtaxi, och som en del i en självklar service bevakar chauffören luftfartsverkets flighter och anpassar hämtningstiden – allt för att göra resan så smidig som möjligt för kunden. Företaget hoppas även att fler får upp ögonen för budtransporter.

– Det är betydligt effektivare att anlita oss på taxi för korta transporter än att använda egen personal, menar Magnus. Varför ha en medarbetare uppbunden med att köra och hämta/lämna arbetsprover, köpa morgonfika eller hämta den där “restade” reservdelen? Vi har dagligen bilar som går runt i fyrkanten som kan nyttjas för snabba och effektiva transporter.

Som ett led till förbättrad service har man även sett över sina öppettider – och kanske framförallt – informationen om öppettiderna, som nu finns på den egna hemsidan och även sprids via sociala medier.

– Det här med facebook är fantastiskt, på bara en vecka har vi fått 140 som gillar oss och det underlättar för oss att vara tillgängliga och svara på eventuella frågor som dyker upp, säger David.

 

Förbättrade rutiner kring  sjukresor och färdtjänst

I och med ägarbytet kommer företaget att genomgå radikala förändringar för att ge en ökad service till kunderna.

Magnus och David har även valt att se över rutinerna vid färdtjänst och sjukresor, som fortfarande bokas via ett ennat företag.

– Men vi känner till orten och vi träffar kunderna dagligen så det känns som vår skyldighet att vidareberordra den respons och de åsikter vi får från kunderna. Förhoppningsvis ska detta resultera i en förbättrad service inom en snar framtid, säger David.

– Ska vi leva upp till vår vision om ett stabilt modernt företag gäller det att vi sätter våra kunder i centrum, säger Magnus och får medhåll av David.

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.