ÄIF och KIK går en match i tingsrätten

17 JAN 2013
Skrivet av :

ÄIF Fotboll stämmer Korsträsks IK på 105 000 kronor för betalade men inte utförda tjänster. Korsträsk bestrider kravet.

Älvsby IF påstår att fotbollssektionen totalt betalat 105 000 kronor till Korsträsks IK för arbetskraft och arbetsledning men att ingen motprestation utförts sedan den 1 januari 2012.
Det ledde till att ÄIF skickade motfakturor på motsvarande belopp. ”Återbetalning för de felaktigt betalda fakturorna har inte betalats trots faktura 2012-02-27 och betalningspåminnelse 2012-04-27”, hävdar klubben.
Korsträsk å sin sida påpekar att de utfört allt avtalat arbete och förnekar kännedom om både originalfaktura eller påminnelse från ÄIF.
”Vi kan inte svara på något som vi inte har sett förrän nu. Hoppas få se faktura och vad den gäller. Vi i Korsträsk IK bestrider alltså ärendet”, skriver Korsträsk i en inlaga till tingsrätten där föreningarna möts för en första muntlig förberedelse sedan kronofogden skickat frågan vidare till rättslig prövning.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.