Filmbolag söker 50 statister i Älvsbyn

25 JAN 2013
Skrivet av :

Lemming Film söker ett 50-tal statister, i alla åldrar, för medverkan i barnfilmen ”A Christmoose Story” där julscener ska spelas in på Storgatan i Älvsbyn. 

Roger Qvarnström sände direkt från Storgatan i Älvsbyn på torsdagen. Han intervjuade bland andra Randolf Eriksson och Lena Paulsson.

Roger Kvarnström sände direkt från Storgatan i Älvsbyn på torsdagen. Han intervjuade bland andra Randolf Eriksson och Lena Pålsson.

Älvsbyn Just Nu har tidigare förklarat varför julbelysningen fortfarande pryder centrum. Det beror på att det holländska fimbolaget Lemming Film ska spela in en barnfilm som utspelar sig i juletid. Bolaget har därför även framfört önskemål att butikerna ska julskylta i februari!

Det har väckt en hel del uppmärksamhet, inte minst i media.
– Vi känner oss stolta över att filmer spelas in i Älvsbyn och älvsbyborna är duktiga på att ställa upp, säger Randolf Eriksson, näringslivsutvecklare, som på torsdagen intervjuades av Roger Kvarnström på Sveriges Radio Norrbotten.

Att julbelysningen i Älvsbyn fortfarande pryder centrum har väckt en hel del uppmärksamhet i media.

Att julbelysningen i Älvsbyn fortfarande pryder centrum har väckt en hel del uppmärksamhet i media.

Filmen, ”A Christmoose Story”, handlar om vänskapen mellan en pojke, nioårige Max, och en talande älg.
Lemming Film från Holland producerar filmen med AB Svensk Filmindustri, Filmpool Nord AB och Norrbottensbaserade Davaj Film AB som samproducenter. Nästan hela filmteamet kommer att bo på Polar Hotell i Älvsbyn.
– Alla utom två av de kvinnliga huvudrollsinnehavarna som kommer att ha eget boende eftersom de har sina barn med sig, berättar Randolf.
Inför inspelningarna i Älvsbyn söks ett 50-tal statister som ska julshoppa i längs Storgatan.
– Vi söker avancerade statister för mindre roller samt bakgrunds-statister till inspelningen av detta holländska barndrama, hälsar älvsbybon Susanne Karlsson, numera boende i Luleå, som arbetar för Salmonfox och Statist Javisst.
Inspelningsperioden är 11-26 februari i Älvsbyn/Ale och Alterheden.
– Er medverkan blir allt i från en halv dag till cirka 3 dagar, hälsar Susanne.
Anmälan görs på e-postadressen: hello@statistjavisst.se
Mer information hittar du på: http://www.statistjavisst.se

20130124_srp4_rand_012

Sveriges Radios nya bil – som lär dyka upp för direktsändning i Älvsbyn fler gånger. Inte minst när inspelningarna påbörjas i februari.

Älvsbyn har blivit något av ett centrum för filminspelningar i Norrbotten. Bara de två senaste åren har filmer som ”En enkel till Antibes”, ”Hypnotisören”, ”Isdraken” och ”I lodjurets timma” spelats in i kommunen. Det gynnar handeln och skapar en hel del sysselsättning inom servicenäringen.
– Folket som kommer hit ska äta, sova och köra bil. Många passar också på att shoppa en del. Bara ”Isdraken” och ”En enkel till Antibes” genererade 6 000 gästnätter, berättar Randolf.
Dessutom har filmerna ett stort PR-värde för kommunen. Vyer från Älvsbyn projiceras på biografer över hela världen.
– Exempelvis har ”Isdraken”  sålts till 40 länder, berättar Randolf.

FOTO: STERLING NILSSON

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.