Visad omtanke vid jul

19 DEC 2012
Skrivet av :

I dag var det åter dags för den årliga utdelning av julkorgar som Lions i Älvsbyn överlämnar till kommuninnevånare som blivit ensamma under året.– Vi hälsar på hos änkor/änkemän som fortfarande bor hemma och det brukar vara väldigt uppskattat och rörande, säger Kjell Nilson, medlem i Lions Club.

Sedan några år tillbaka är Kjell Nilsson sammankallande till den så kallade julgåvegruppen, och i år fick han ytterligare en roll på sina axlar – att sammanställa namnlistan på dem som under åtet mist sin make/maka.

– Det gäller att hålla koll på dödsannonser och sedan söka rätt på de anhörigas adress, och givetvis kontrollera så att de fortfarande bor kvar hemma, säger Kjell som berättar att han fick gå igenom Piteå-Tidningens arkiv för att säkerställa att han inte missat någon.

Listan blev till slut komplett, gruppen sammankallades och bilarna är nu lastade med 36 julkorgar, packade med frukt, glögg och andra godsaker. Kvar återstår att få överlämna korgarna till de änkor och änkemän som är nya för i år.

– Det känns skönt att få visa lite omtanke så här innan jul och det brukar bli nån kram här och där, avslutar Kjell.

Alf Granlund, president Lions Älvsbyn lastar den sista julkorgen i bilen. Totalt ska 36 korgar delas ut till kommuninnevånare som blivit änkor/änkemän under året.

 

Fakta Lions Club

Lions är en av världens största hjälporganisationer med 1,35 miljoner medlemmar. Medlemmarna engagerar sig ideellt i olika samhälls- och hjälpprojekt för att göra världen till en bättre värld att leva i. Lions förbättrar livskvaliteten för människor lokalt, nationellt och internationellt.

Hjälpen sker från människa till människa och styrs av lokala behov, då nätverket av medlemmar i Lions finns i 207 länder och geografiska områden.

Sveriges Lions motto är: För samhällsansvar och livskvalité

Källa: www.lions.se

 

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.